19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι συζήτησε το “Ανάπλι εμπρός!” με τον Ιωάννη Μαλτέζο

Την προηγούμενη εβδομάδα ο συνδυασμός μας “Ανάπλι εμπρός!” συναντήθηκε, μετά από αίτημά μας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζο, με σκοπό να συζητήσει μαζί του, τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την πόλη του Ναυπλίου και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειάς μας.

Θέσαμε τα εξής σοβαρά ζητήματα:

  1. Απομάκρυνση των πυρηνελαιουργείων και μεταφορά τους σε περιοχή βιομηχανικής ζώνης, η οποία πρέπει να χωροθετηθεί και να δημιουργηθεί. Τονίσαμε επίσης την επιτακτική ανάγκη, διαρκούς και αυστηρού ελέγχου των εκπομπών ρύπων από τα πυρηνελαιουργεία.
  2. Τραίνο. Τονίσαμε την ανάγκη για επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος-Αργος-Ναύπλιο με καθημερινά δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες της πόλης, από ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Επισημάναμε ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε ως Περιφέρεια, στη νέα ιδιοκτησία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα πρέπει να συμφωνήσει για την κανονική επαναλειτουργία της γραμμής. Θα πρέπει να διεκδικηθεί η επιδότηση της γραμμής με τα κονδύλια που θα αποδεσμευθούν από την παύση της επιδότησης του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, πράγμα που θα γίνει σύντομα και έτσι θα δοθούν κίνητρα για την ποθητή επαναλειτουργία.
  3. Φυσικό αέριο. Τονίσαμε την ανάγκη της έλευσης του φυσικού αερίου στην πόλη μας, με σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό, ώστε με την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου να φτάνει οικονομική και φθηνή ενέργεια στους ιδιώτες δημότες, στις επιχειρήσεις, αλλά και στα δημόσια κτήρια, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι ενεργοβόρα (π.χ. κολυμβητήριο).
  4. Προστασία των πηγών της Λέρνης, από τις οποίες υδροδοτείται ο Δήμος μας όπως και σχεδόν όλος ο νομός, με κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της περιοχής και την κατάργηση των βόθρων. Έτσι θα εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας.
  5. Πολιτιστικός πολυχώρος. Ενημερώσαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την κίνηση πολιτών της κοινωνίας του Ναυπλίου, με συλλογή υπογραφών, ώστε να τεθεί το θέμα ανέγερσης στο Ναύπλιο ενός κτηρίου Θεάτρου- πολιτιστικού πολυχώρου, που θα σηματοδοτεί την σύγχρονη πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Θέσαμε την ανάγκη ανέγερσης του, και ως ορόσημο για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης Αργολίδας.

Τέλος αναφέραμε και άλλα θέματα που αφορούν στην πόλη μας , όπως: α) Να προχωρήσει το έργο για το κτήριο Βίγκα  β) Εκτέλεση του μικροέργου για την επισκευή του υπέρθυρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου, για το άνοιγμά της και από την κυρία είσοδο, γ) Να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης του ναού του Αγ. Νικολάου δ) Να υλοποιηθεί η μελέτη προστασίας και ανάδειξης του υγροβιοτόπου μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου

Επίσης θέσαμε και την αδήριτη ανάγκη για την παραχώρηση  στον Δήμο του θεάτρου που υπάρχει μέσα στο ΚΕΜΧ, αφού συμπίπτει χρονικά με τις διευθετήσεις της παραχώρησης τμήματος του ΚΕΜΧ στην περιφέρεια. Το μικρό αυτό θέατρο με την παραχώρησή του θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έστω προσωρινά.

Η συζήτηση  έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν εκτενής και εποικοδομητική! Στα περισσότερα θέματα βρήκαμε ανταπόκριση. Ο πολιτικός διάλογος είναι αναγκαίος για να πάμε μπροστά και να επιλυθούν προβλήματα

Δεν μας αρκεί βεβαίως η επαναλειτουργία του τραίνου ως τουριστικού και μόνον.

Μας έγινε γνωστό ότι το έργο προστασίας των πηγών της Λέρνης δεν μπορεί να ενταχθεί στο τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Εμείς βεβαίως επιμένουμε και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αγωνισθούμε ώστε το αναγκαίο για την δημόσια υγεία έργο να γίνει το συντομότερο δυνατόν

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, για το καλό και την πρόοδο της πόλης μας!

Ανάπλι εμπρός!

Περισσότερα Άρθρα

Ελληνική Λύση: Στο έλεος των κουνουπιών η κτηνοτροφία της Πελοποννήσου

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της κοινωνίας της Πελοποννήσου, επικρατεί προβληματισμός και περίσκεψη στους κτηνοτρόφους της περιοχής, αναφορικά με την καθυστέρηση του διαγωνισμού κουνουποκτονίας στα μέρη τους. Η οικεία Περιφέρεια, για μια ακόμη φορά, επέδειξε αργά, τα σχεδόν ανύπαρκτα αντανακλαστικά της, αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή, με απώτερο στόχο την στήριξη της […]