15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Άργος πανηγυρίζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους εόρτασε την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Άργος (βίντεο)

Σήμερα Κυριακή τελέσθηκε δισαρχιερατική θεία Λειτουργία από τους Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων πέριξ του Καθεδρικού ναού. Και φέτος στους εορτασμούς για τον Άγιο Πέτρο παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου από το Άργος και ολόκληρη την Αργολίδα, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά”.

Στο τέλος της Λιτανείας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου και Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες που με την παρουσία τους λάμπρυναν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους.

Περισσότερα Άρθρα

Προπονητής ποδοσφαίρου 21 ετών το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ισπανία

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες για την Ισπανία καθώς πάνω από 2.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, σε διάστημα 24 ωρών λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή (15/03). Η χώρα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας στη γηραιά ήπειρο μετά την Ιταλία, θρηνεί και την […]