18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το έθιμο των Λαμπαδηδρομιών αναβίωσε στη Δημητσάνα

Το έθιμο των «Λαμπαδηδρομιών» αναβίωσε και φέτος στη Δημητσάνα, σε ανάμνηση της «Πρώτης Ανάστασης του Έθνους», της διάδοσης του χαρμόσυνου μηνύματος της κήρυξης της Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό!

YouTube player
Ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας κάλεσε κατοίκους και επισκέπτες, στην ιστορική Δημητσάνα, τόπο καταγωγής επιφανών ανδρών της Επανάστασης, να ζήσουν μοναδικές στιγμές.
lampadiodromies dimitsana 34

Οι λαμπαδηδρόμοι, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεκίνησαν από δύο σημεία με αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, όπου στήθηκε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της δημητσανίτικης μπαρούτης, προς τιμήν των ηρώων του ’21.

DSC 0617

Πηγή: pna.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει για τον κοροναϊό

Ενημερώνεται το κοινό που τυχόν προτίθεται να ταξιδέψει στην πόλη Wuhan της Κίνας, ότι σύμφωνα με την αριθμ. ΚΠ 329/13-01-2020 εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην εν λόγω περιοχή εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας του νέου στελέχους κοροναΐού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υπάρχουν περιορισμοί, προς το παρόν, σε σχέση με ταξίδια ή […]

Η Αστυνομία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από Κυριακή μεσημέρι

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή (05-01-2020) το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα. Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο ενώ οι […]