19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το Πανεπιστήμιο που όλοι περιμένουμε…

Η Ελλάδα και η Αργολίδα ειδικότερα είναι μια ως επί το πλείστον αγροτική περιοχή. Συγκεκριμένα στην περιοχή μας αποδεδειγμένα βασικός πυλώνας της οικονομίας είναι η γεωργία εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι ο πλέον κατάλληλος για να δεχθεί το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας (όπως έχει κατατεθεί σύμφωνα με σχετική τροπολογία) το οποίο θα δημιουργηθεί με σκοπό την εκπαίδευση γεωπόνων – γεωργοοικονομολόγων ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας, φιλόδοξης αλλά και δύσκολης εποχής για την ελληνική γεωργία. Πέραν των προφανών που έχει από μόνη της η ίδρυση μιας σχολής στην περιοχή μας, όπως είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας με τον ερχομό φοιτητών υπάρχουν και πολλαπλά οφέλη απ το ίδιο το γνωστικό της αντικείμενο. Έννοιες όπως η έξυπνη γεωργία, η καινοτομία στην καλλιέργεια, η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω ενός συνολικού business plan για την καλλιέργεια, η σωστή αξιοποίηση των επιδοτήσεων αλλά και των υπολοίπων διαθέσιμων πόρων , πλέον με την ύπαρξη της πανεπιστημιακής σχολής θα διοχετευτούν στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου μας βοηθώντας στην αναβάθμιση της γεωργίας και των προϊόντων μας.

Ο πρώην Δήμος Κουτσοποδίου και συγκεκριμένα το Κουτσοπόδι θα ήταν ιδανικό σημείο για να δεχθεί μια τέτοια σχολή. Απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία του Άργους, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για τους φοιτητές με λεωφορεία απ΄ το κέντρο του Άργους, και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηματικές περιφέρειες σε έκταση της Αργολίδας με πληθυσμό που ως επί το πλείστον είναι αγρότες και παραγωγοί. Με μια τέτοια κίνηση χωροταξικά επιτυγχάνεται η αποκέντρωση και ταυτόχρονα η αναβάθμιση του βορείου τμήματος του Δήμου Άργους Μυκηνών που είναι παραμελημένο. Επίσης και κτιριακά το Κουτσοπόδι είναι έτοιμο να δεχθεί τη σχολή αφού διαθέτει το υπό ανέγερση κτίριο του δημαρχείου, το οποίο με κατάλληλες ενέργειες σύμφωνα με τη νομοθεσία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σχολής. Εργαστηριακά τμήματα της σχολής θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν και σε άλλα χωριά τόσο της Δ.Ε Κουτσοποδίου αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου Αργους – Μυκηνών, βοηθώντας στην συνολική και ομόρροπη ανάπτυξη στον Δήμο μας.

Βασικός στόχος και διεκδίκηση όλων μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός τμήματος άρτια στελεχωμένου με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, με σοβαρές κτιριακές εγκαταστάσεις και γενναία χρηματοδότηση απ το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν θα υπολειτουργεί όπως αρκετά άλλα στην υπόλοιπη επικράτεια, αλλά θα είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

 

Σοφία Δημάκη 

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών

Περισσότερα Άρθρα

Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χίο: «Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος» (videos)

Για το συμβάν που συγκλονίζει το Πανελλήνιο με τον 19χρονο στη Δασκαλόπετρα της Χίου που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής  όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα ενώ έπαιζε με τους φίλους του, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μόλις είδε αναίσθητο τον 19χρονο. Αυτόπτης μάρτυρας:  Bρήκαμε το παιδί να είναι κάτω πεσμένο σε […]

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου  κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Το θέμα για το 2021 είναι «Μετασχηματισμός διατροφικών συστημάτων: Νεανική καινοτομία για την ανθρώπινη και πλανητική υγεία» και έχει […]