20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στις Οινούσσες: Τούρκοι οι επτά νεκροί στο ναυάγιο, οι πέντε παιδιά

Σοκαριστική είναι η εξέλιξη του ναυαγίου με μετανάστες στις Οινούσσες, καθώς δύτης του λιμενικού εντόπισε ακόμα τρία παιδιά και δύο γυναίκες νεκρές στο βυθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λέμβο που ναυάγησε επέβαιναν οικογένειες Τούρκων αντιφρονούντων προς το καθεστώς Ερντογάν. Οι διασωθέντες σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί οι σοροί ενός βρέφους και ενός τετράχρονου παιδιού, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους επτά. 

Οι πέντε σοροί που εντοπίστηκαν από τον δύτη μεταφέρονται με σκάφος του λιμενικού στην Χίο.

Ερευνητικά σκάφη είχαν περισυλλέξει σώους το πρωί 12 μετανάστες, πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία παιδιά κάτων των έξι ετών και ένα 12χρονο.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε με τη συμμετοχή πλωτών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίων ανοιχτής θαλάσσης, ενός πλωτού σκάφος και ενός αεροσκάφους της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής (FRONTEX), καθώς και ενός ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το επιβατικό/οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος». Αργά το μεσημέρι δύτες που καταδύθηκαν στο ναυαγισμένο σκάφος εντόπισαν τα άψυχα σώματα και των πέντε αγνοούμενων, ρίχνοντας την αυλαία μιας ασύλληπτης τραγωδίας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Λιμενικού, στην περιοχή επικρατούσαν ήπιες καιρικές συνθήκες και είναι άγνωστη η αιτία για το ναυάγιο της βάρκας που είχε αναχωρήσει με 19 επιβαίνοντες από τις ακτές του Τσεσμέ με κατεύθυνση τη Χίο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Αυξημένη επικινδυνότητα στον Ισθμό της Κορίνθου

Να κηρυχθεί η περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας. Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη διώρυγα. Μετά από αυτοψία, οι τεχνικοί του υπουργείου υπογράμμισαν […]

Ο Χρήστος Μάστορας αφιερώνει το βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε ολους τους νέους απο την Βόρεια Ήπειρο!

Το βραβείο «Καλύτερου τραγουδιού» κέρδισε ο Χρήστος Μάστορας στα Mad Video Music Awards 2020 που προβλήθηκαν το βράδυ του Σάββατου από την τηλεόραση του Mega. Ιδιαίτερα συγκινητική όμως ήταν η στιγμή της βράβευσής του από τον Πύρρο Δήμα. Χαίρομαι πολύ για με τον τραγουδιστή που κέρδισε έχω ένα κοινό. Είμαστε και οι δύο ψηλοί και […]