20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υπόγειοι κάδοι στην Ερμιονίδα – Μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος

Την Παρασκευή 26.06.2020 ο Δήμος Ερμιονίδας κατέθεσε Αίτηση Χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019 – 2020 του «Πράσινου Ταμείου», για την «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού βελτιστοποίησης αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας με την μέθοδο της υπογειοποίησης». Η πράξη αποτελείται από 2 υποέργα : Α) Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 148.800,00 € και Β) Προμήθεια και εγκατάσταση γερανών επί υφιστάμενων απορριμματοφόρων, για την αποκομιδή υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 64.926,40 €. Με το ανωτέρω έργο καταργούνται κοινοί τροχήλατοι κάδοι που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος και υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων και ζώων.

Στα πλεονεκτήματα της προμήθειας των υπόγειων κάδων συγκαταλέγονται: α) η ανάκτηση (απελευθέρωση) δημοσίου χώρου, β) η βελτίωση του Περιβάλλοντος (μείωση ρύπων, θορύβων, και κατανάλωσης καυσίμων), γ) η αποθηκευτική ικανότητα απορριμμάτων αφού ένας υπόγειος κάδος ισοδυναμεί με 3-4 υφιστάμενους κάδους, δ) η λειτουργικότητα για τους χρήστες και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Επίσης προβλέπεται μείωση της συχνότητας αποκομιδής και συνεπώς εξοικονόμηση στην δαπάνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επιπροσθέτως βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας των πεζών.

Επίσης, η προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων καθώς και γερανών για την αποκομιδή τους, αποτελεί καινοτομία στον τομέα της προσωρινής αποθήκευσης των δημοτικών απορριμμάτων και της αποκομιδής τους, και συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των δημοτών, στην εργονομία εργασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να μην χαθεί καμία τέτοια ευκαιρία για τον Δήμο μας και γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε απαιτούμενη προσπάθεια, αφενός μεν για την υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης, αφετέρου δε, για την επέκταση της εφαρμογής της.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Ένα νέο κρούσμα

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2021, 237 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ 320 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (70.6% άνδρες).   Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν […]

Συγκλονιστικά βίντεο: Ιταλοί τραγουδούν στα μπαλκόνια τους

Κλεισμένοι στα σπίτια τους μένουν οι κάτοικοι της Ιταλίας, καθώς ολόκληρη η χώρα έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη», αφού τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι Αρχές της χώρας έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ιταλική […]