20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Φοιτητές από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο μαγείρεψαν στο συσσίτιο Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Φοιτητές από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του New Jersey επισκέφθηκαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 τις εγκαταστάσεις του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Οι φοιτητές από το Rutgers University του New Jersey στο πλαίσιο του μαθήματος Service Learning, δηλαδή προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας σε απόρους, επισκέφτηκαν το Ναύπλιο έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάποιες δομές κοινωνικής προσφοράς. Στόχος του μαθήματος των φοιτητών από την Αμερική είναι τα παιδιά να συνδυάσουν τη Μεσογειακή διατροφή το βιώσιμο περιβάλλον και την εθελοντική εργασία.

Οι φοιτητές βρέθηκαν στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο στο κοινωνικό συσσίτιο και ετοίμασαν μαζί με εθελοντές του Συσσιτίου γεύματα προκειμένου να προσφερθούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Ναύπλιο.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν και το κοινωνικό παντοπωλείο της αγάπης στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου κι άλλες δομές.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν και το εκκλησιαστικό μουσείο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας όπου είδαν από κοντά εκκλησιαστικά αντικείμενα του 19 και 18 αιώνα.

Τους φοιτητές συνόδευε η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Γλυκερία Ψαρά. Για την λειτουργία του Συσσιτίου στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μίλησε στα παιδιά ο εφημέριος και επικεφαλής του Συσσιτίου π. Ελευθέριος Μίχος.

Περισσότερα Άρθρα

Βρέθηκε η σορός του επιχειρηματία Γραικού -Eίχε δολοφονηθεί στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες του «Τούνελ», σύμφωνα με το anikolouli, αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Γραικός, που είχε εξαφανιστεί εδώ και τρία χρόνια, βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε κτηνοτροφική μονάδα ατόμου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του. Σύμφωνα με πηγές της εκπομπής, ο […]

ΗΠΑ-Covid-19: 2.706 θάνατοι και περισσότερα από 248.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Τρίτη νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με περισσότερες από 248.000 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ταυτόχρονα η χώρα, η οποία είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα, θρήνησε άλλους 2.706 θανάτους […]