17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στις ΗΠΑ: Δηλητηρίαζε αστέγους και μετά τους μαγνητοσκοπούσε

Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κατηγορείται για τη δηλητηρίαση οκτώ αστέγων με μια ουσία που περιγράφεται ως δύο φορές πιο ισχυρή από το σπρέι πιπεριού.

Ο 38χρονος William Robert Cable, έδινε φαγητό στους αστέγους, στο οποίο είχε βάλει την ουσία “oleoresin capsicum”, η οποία χρησιμοποιείται σε δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια τους μαγνητοσκοπούσε ενώ η ουσία άρχιζε να λειτουργεί και να τους προκαλεί έντονη αδιαθεσία. Αρκετά από τα θύματά του κατέληξαν στο νοσοκομείο και οι Αρχές πιστεύουν ότι είχε δηλητηριάσει κι άλλους ανθρώπους με την ίδια μέθοδο, όπως αναφέρει το BBC. Ο Cable είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση 19 ετών αν καταδικαστεί. “Στοχοποιούσε αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι ευάλωτοι” δήλωσε ο εισαγγελέας, Todd Spitzer.

“Τους εκμεταλλευόταν και τους δηλητηρίαζε ως μέρος μια ανώμαλης μορφής διασκέδασης και μαγνητοσκοπούσε τον πόνο τους, ώστε ο δράστης να μπορέσει να ζήσει ξανά και ξανά το μαρτύριο που προκαλούσε” πρόσθεσε.

Η ουσία “Oleoresin capsicum” προέρχεται από τις καυτερές πιπεριές και είναι η βασική ενεργή ουσία για τα σπρέι πιπεριού, ενώ η έντασή της ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Σε κάποια από τα θύματά του έλεγε ότι θα λάβουν μέρος σε ένα “spicy food challenge”, δηλαδή σε μια δοκιμασία με καυτερά φαγητά. Τα θύματά του στη συνέχεια μόλις έτρωγαν το φαγητό, είχαν κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εμετούς.

Η εγγύηση για την αποφυλάκιση του δράστη είναι μισό εκατομμύριο δολάρια.

Περισσότερα Άρθρα

Το πάρτυ του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους, βασιζόμενο στους απλούς πολίτες και μόνο, στηρίζει άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Με τις ανάγκες του σε είδη πρώτης ανάγκης  να είναι αυξημένες, διοργανώνει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στην pub «Dr. Feelgood» στην πλατεία Αγίου στο Άργος τo Σάββατο 11  Μαϊου από τις 9 μ.μ. και μετά. Προαιρετική […]

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ναύπλιο

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μετάσταση τού Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ἰωάννου του Θεολόγου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πλησίον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου. Τὴν παραμονὴ τῆς ἑορτῆς, ἡμέρα Τετάρτη καὶ ὥρα 7:30 μ.μ. θὰ ψαλεῖ ὁ Μέγας πανηγυρικός Ἑσπερινὸς μέτ΄ Ἀρτοκλασίας. Τὸ πρωὶ τῆς […]