21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί – Εκρηκτική η κατάσταση

Σοκάρουν τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια, μετά τη φωτιά, που προκάλεσε τον θάνατο μιας μητέρας και του μωρού της. Κι ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε απανθρακωμένη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr οι πρόσφυγες έχουν ανασύρει το άψυχο σώμα του μικρού μωρού από τα αποκαΐδια του κοντέινερ το οποίο είναι καμένο και θρηνούν, περιφέροντάς το μέσα σε μια κουβέρτα στον χώρο του καταυλισμού.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα. Ωστόσο η πρόσβαση των αρχών στο σημείο, για να παραλάβουν το βρέφος είναι αδύνατη, λόγω της αντίστασης των προσφύγων και μεταναστών δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο.

Η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επικρατεί γενικευμένη αναταραχή. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων, που πέταξαν δακρυγόνα. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια. Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε πέντε τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πηγές, φέρουν ορθοπεδικά τραύματα.

Στις 7.30 το βράδυ, ξεκίνησε η αποχώρηση από τον καταυλισμό εκατοντάδων οικογενειών, που αρχικά κινούνται προς τα γύρω κτήματα προκειμένου να περάσουν στοιχειωδώς με ασφάλεια τη νύχτα.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr, stonisi.gr

Περισσότερα Άρθρα

Πέτσας: Άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων με 600 ευρώ και μέχρι 6.000 ευρώ για οικοσυσκευές

Την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής, μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο. Σε […]

3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών –Βυζαντινών Υμνων

Η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, ο Δήμος Επιδαύρου και η Ι.Μ. Αργολίδος, σας προσκαλούν στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών Ύμνων, που διεξάγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 & 11 Μαΐου στον Ι.Ν Αγ. Βασιλείου στο Λυγουριό. Συμμετέχουν Χορωδιακά σχήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας […]