10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στο συνέδριο του Συνηγόρου του Πολίτη με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του

Στη συμβολή και την αναγκαιότητα των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του διήμερου συνεδρίου «Κράτος και Κοινωνία. Προκλήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης, ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ένας «θεσμός που ενισχύει την αξιοπιστία του πολιτικο-διοικητικού μας συστήματος, ενσαρκώνει και δίνει πνοή στην αρχή της ΄΄χρηστής διοίκησης΄΄ και αποτελεί το κλειδί που μπορεί και ξεκλειδώνει τα σκοτεινά αμπάρια της γραφειοκρατίας».

Στη συνέχεια ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «εκτός από τους πολίτες, εμπιστοσύνη στον θεσμό δείχνει και ο ίδιος ο νομοθέτης, καθώς τα τελευταία χρόνια, με σειρά νομοθετημάτων, έχει διευρύνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη», με νέες αρμοδιότητες διαμεσολάβησης μεταξύ κράτους και πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στη στήριξη που προσφέρει η Βουλή, η οποία «στεκόταν και στέκεται πάντα δίπλα στις ανεξάρτητες αρχές, ακούει τα προβλήματά τους και συμβάλλει –στο μέτρο του δυνατού– στη βελτίωση της λειτουργίας τους». «Η παρούσα Βουλή –τόνισε ο κ. Βούτσης– κατάφερε από την πρώτη κιόλας Σύνοδο και παρά τη γενικότερη πόλωση που επικρατεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης ως προς την επιλογή και των πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών».

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «είμαστε σε μια εποχή που δεν μαθαίνουμε από την ιστορία. Αυτό αφορά όλη την Ευρώπη, μας αφορά δε όλους ενόψει και των ευρωεκλογών. Είναι σαφές ότι θα υπάρξει αντιπαράθεση στρατηγικών και πολιτικών εναλλακτικών για τη διέξοδο από την κρίση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης γενικότερα και θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολιτικές που έχουν θετικό κοινωνικό πρόσημο, υπέρ των αδυνάτων και όσων έχουν χάσει από την κρίση και βρίσκονται σε αδύναμη θέση». Στη συνέχεια πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να αποδεχτούμε –λέω με σαφήνεια– ότι έχουμε μπει στην εποχή των τεράτων. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτή η έκφραση και πού παραπέμπει. Πρέπει να εργαστούμε όλες και όλοι για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη για την Ευρώπη».

Περισσότερα Άρθρα

Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Άργους Μυκηνών

Τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών. Αναλυτικά: ΑΡΓΩ Α.Ε.  1. Δελής Νικόλαος (Δημοτικός Σύμβουλος) με αναπληρωτή τον κ. Αθανασόπουλο Ιωάννη (Δημοτικό Σύμβουλο) 2. Σαρρής Ανδρέας (Σύμβουλος Κοινότητας Άργους) με αναπληρωτή τον κ. Νταβίλη Δημήτριο (Δημοτικό Σύμβουλο) 3. Τριγώνης Δημήτριος (Δημότης) με αναπληρωτή τον κ. Κώνστα Χρήστο (Δημότη) […]

Ο Γιώργος Εμμανουήλ υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Φίλες και Φίλοι, Ονομάζομαι Γιώργος Εμμανουήλ, είμαι Δασοπόνος Περιβαλλοντολόγος (Msc). «Η απόφαση να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Συνδυασμό, “Ναύπλιο. Πρωτεύουσα ξανά.” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά, είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Πιστεύω ακράδαντα πως προτεραιότητα κάθε Δημοτικής Αρχής πρέπει να αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση πρέπει να […]