20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χαρδαλιάς : Καμία σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά – Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο

Αυστηρό μήνυμα ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονoϊού, δεν έχει λήξει και ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν στο ακέραιο έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, κάτι που δε θα γίνει ανεκτό.

«Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά. Τις τελευταίες εβδομάδες δείξαμε υπομονή, επιμονή και καρτερικότητα. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου» είπε.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει αποδεκτή για κανέναν» υπογράμμισε.

Οριζόντιοι έλεγχοι σε ιδιωτικές δομές υγείας

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η Αρχή Διαφάνειας, με επικεφαλής τον κ. Αγγελο Μπίνη, μετέβη στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για αυτοψία ενώ θα πραγματοποιήσει οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς Υγείας σε όλη την επικράτεια.

Τα  μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι η επόμενη φάση δεν θα είναι επιστροφή στη συνήθη κανονικότητα. «Η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνήθη κανονικότητα και θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης.

Ο κορονoϊός δε θα εξαφανιστεί. Θα έχουμε αναζωπύρωση, θα έχουμε κρούσματα και δυστυχώς  θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς και κάποιες περιοχές θα ξαναμπούν σε καραντίνα» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι η μη τήρηση των μέτρων δε θα γίνει ανεκτή.

ΠΗΓΗ: in.gr

Περισσότερα Άρθρα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου: Να μην επιβαρυνθεί άλλο η περιοχή με την εγκατάσταση άλλων μεταναστών-προσφύγων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου σε έκτακτη συνεδρίαση του ασχολήθηκε με την φημολογούμενη εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο Ναυπλίου και στην ευρύτερη περιοχή. Αφού εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι του προβλήματος στο τέλος αποφάσισε τα εξής: Το μεταναστευτικό – προσφυγικό διαρκώς οξύνεται και δεν φαίνεται στο εγγύς μέλλον οριστική του λύση. Η Τουρκία του Ερντογάν φαίνεται ότι είναι […]

Κορυφώνεται ο καύσωνας – Τι πρέπει να προσέχουμε

Κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες ο παρατεταμένος και έντονος καύσωνας που πλήττει τη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα. Από σήμερα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον […]