19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος με καταγωγή από το Άργος

 

 

Η χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου Ντούλια με καταγωγή από το Άργος τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νέου Επισκόπου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Θεσπιών κ. Συμέων.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Στη χειροτονία το παρών έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι των αρχών της Τρίπολης, κληρικοί της Ι.Μ. Μαντινείας και πλήθος πιστών.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Το δικαίωμα των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

  Με πρόσχημα τους «ανοιχτούς δρόμους» και τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις». Στην πραγματικότητα εισάγεται ένα σύνολο διατάξεων που καθιστούν οποιαδήποτε διαδήλωση δυνητικά «απαγορευμένη» και τελικά οδηγούν σε φαλκίδευση του δικαιώματος της συνάθροισης […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Ιουλίου

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής 1884: Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Εντουαρντ Τζόουνς. 1908: O Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέρ ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού […]