18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες ψαρόνια πάνω από τη Νέα Κίο

Χιλιάδες πτηνά το είδος ψαρόνια χορεύουν πάνω από την Νέα Κίο στην Αργολίδα, σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019.

Το χορευτικό πέταγμα που κάνουν εντυπωσιάζει όλους μιας και κινούνται ρυθμικά όλα μαζί. Το ευρωπαϊκό ψαρόνι (Sturnus Vulgaris) είναι ένα από τα πλέον κοινά και πολυπληθέστερα πουλιά της οικογενείας των ψαρονιών που αριθμεί περίπου 55 είδη. Στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα Λαζούρι ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι, Τσιρόνι.

Το μήκος τους δεν ξεπερνάει τα 22 εκατοστά, το άνοιγμα των φτερών τους αγγίζει τα 40 εκατοστά, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει και τα 100 γραμμάρια. Τα Ψαρόνια έχουν μαυριδερό φτέρωμα με μεταλλική πράσινη και βιολετιά όψη. Οι κηλίδες γίνονται πιο διακριτικές και το ράμφος κιτρινίζει την Άνοιξη, που αρχίζει η αναπαραγωγική περίοδος, τα δε πόδια γίνονται ροδοκόκκινα. Είναι κατά κανόνα αποδημητικό πουλί, ενδημεί όμως σε μικρούς αριθμούς, κυρίως στα βόρεια σύνορα μας.

Τα ψαρόνια στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο σε μεγάλους αριθμούς από τις αρχές του Οκτώβρη. Προτιμούν τις αγροτικές περιοχές με λιβάδια, αλλά και τα προάστια πόλεων που διαθέτουν πάρκα και ελαιώνες. Είναι ένα πουλί ιδιαίτερα κοινωνικό και το συναντάμε συνήθως σε σμήνη.

Περισσότερα Άρθρα

Καμία ανοχή στη συκοφαντία μέσα από την εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων!!!  

Ο κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης, υποψήφιος Δήμαρχος, αμέσως μετά τον θάνατο του συμπολίτη μας στο γήπεδο του Δρεπάνου, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Δήμου Ναυπλιέων για τις υποτιθέμενες ευθύνες στο τραγικό αυτό γεγονός. Χθες, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο κ. Μάκαρης, με δελτίο τύπου που δημοσιεύεται σε διάφορα μέσα, ανακοίνωσε […]

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η φωτογράφος και ηθοποιός Τζουν Νιούτον

Η Αυστραλέζα φωτογράφος και ηθοποιός, Τζουν Νιούτον, γνωστή με το ψευδώνυμο Άλις Σπρινγκς πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Η Νιούτον, που ήταν σύζυγος του αείμνηστου φωτογράφου Χέλμουτ Νιούτον, πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι της, στο Μόντε Κάρλο. Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε. «Θρηνούμε την απώλεια ενός εξαιρετικού προσώπου και μιας διεθνώς αναγνωρισμένης φωτογράφου», αναφέρει ανακοίνωση στον ιστότοπο του ιδρύματος Χέλμουτ […]