22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χρυσές Σφαίρες 2019: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Favourite» του Λάνθιμου

Νικήτρια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου αναδείχθηκε η Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας στο πολυβραβευμένο φιλμ «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

«Η Ευνοουμένη» του Έλληνα σκηνοθέτη δεν… ευνοήθηκε τελικά από τις κριτική επιτροπή στις υπόλοιπες 3 κατηγορίες, όπου συγκέντρωνε συνολικά 5 υποψηφιότητες.

Η ταινία του Λάνθιμου, με το λαμπρό διεθνές καστ, αναμετρήθηκε στις κατηγορίες Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β’ γυναικείου ρόλου με δύο υποψήφιες (Εμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις).

Καλύτερη δραματική ταινία στις Χρυσές Σφαίρες 2019 αναδείχθηκε το πολυβραβευμένο «Bohemian Rhapsody» που εστιάζει στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, ενώ στην κατηγορία της κωμωδίας/μιούζικαλ (όπου ήταν υποψήφιο και το «The Favourite») την πρωτιά απέσπασε τελικά το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι.

Περισσότερα Άρθρα

Συνετρίβη στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος στη Σμύρνη – Εντοπίστηκαν ζωντανοί οι δύο πιλότοι

Συνετρίβη στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος στη Σμύρνη Ένα στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου KT-1 συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σμύρνη. Οι δύο πιλότοι που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση εντοπίστηκαν ζωντανοί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Σε ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι “Το αεροσκάφος τύπου KT-1, το οποίο είναι μέρος της 2ης […]

Το κοινωνικό κόστος του ελάχιστου μισθού

Είναι η νομοθετική επιβολή του ελάχιστου μισθού θετική στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας; Αν ναι, γιατί ναι και αν όχι, γιατί όχι; Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι είναι οι χαμένοι; Η αγορά εργασίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα κάθε οικονομικού συστήματος. Η ελεύθερη λειτουργία της αγοράς εργασίας προσδιορίζει την τρέχουσα και μελλοντική κατανομή του ανθρώπινου […]