18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χρυσοχοΐδης για προσφυγικό: Στόχος να μειωθεί ο αριθμός κατά 20.000 στα νησιά – Δεν θα χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα

Με στόχο να εκτονωθεί η προσφυγική κρίση και να αλλάξει το καθεστώς ασφυξίας που επικρατεί στα νησιά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , έθεσε ως στόχο τη μείωση κατά 20.000 του αριθμού προσφύγων και μεταναστών μέχρι τον Νοέμβριο του 2019.

Στην ενημέρωσή του προς τους βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου αλλά και το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού,  ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου.

Παρατήρησε, δε, πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου καθώς η πρώτη ασφαλής χώρα που συναντούν είναι η Τουρκία και αρά θα έπρεπε εκεί να εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους βουλευτές πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο υπουργός έθεσε ως στόχος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχει μειωθεί ο πληθυσμός από τα νησιά κατά 20.000.

Παράλληλα φέρεται να είπε πως η φιλοξενία τους στην ηπειρωτική Ελλάδα θα γίνει σε δύο βασικές δομές: Οι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ανά την ηπειρωτική επικράτεια. Για τον σκοπό αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποιεί επαφές με δημάρχους προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές.

Οι άλλοι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε βιομηχανικές ζώνες ανά την ηπειρωτική επικράτεια καθώς εκεί υπάρχουν υποδομές για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε αυτές τις περιοχές θα δημιουργηθούν ειδικές εγκαταστάσεις – σύγχρονα τολ εντός των οποίων θα μείνουν οι πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Το δικαίωμα της αυτοάμυνας

«Η Τουρκία θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη όταν μιλάει για νησιά, τουλάχιστον ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχει υιοθετήσει τόσες αποφάσεις εναντίον της εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής παρουσίας στην αδέσμευτη και ανυπεράσπιστη Κύπρο. Ποιοι είναι οι απώτεροι σκοποί της όταν έχει συγκεντρώσει απέναντι στα νησιά μας τόσες δυνάμεις που τις αποκαλεί Στρατιά του […]

Παναγιώτης Γεώργας: Γιατί συμπορεύομαι με τον Δημήτρη Κωστούρο

Θεωρώ τιμή για μένα τη πρόταση που μου έγινε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο να είμαι υποψήφιος Σύμβουλος στην Κοινότητα Μιδέας με τον Συνδιασμό του. Αποδέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου για τον λόγο ότι τον θεωρώ έντιμο, εργατικό, γνώστη των δημοτικών θεμάτων, ο οποίος αγωνίζεται για την ανάπτυξη του Δήμου, κάτι που το έχει […]