18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερα χρόνια

Μια μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Heart Association αποκαλύπτεται ότι ένας σκύλος θα μπορούσε πραγματικά να επιμηκύνει τη ζωή μας.

Στη μακροχρόνια μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σκανδιναβία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης ήταν πως η κατοχή ενός σκύλου σχετίζεται με 24% μείωση της θνησιμότητας όλων των αιτιών, με το όφελος να αυξάνεται για όλα τα άτομα που έχουν προσβληθεί από αγγειακές παθήσεις (31%). Οι μεγαλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης συνδέονται επίσης με τον πιο ενεργό τρόπο ζωής που πρέπει να κάνει ένα άτομο, για να φροντίσει τον σκύλο του ακόμη και να τον βγάλει έξω.

Η μελέτη έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν έως και 30 λεπτά περισσότερο, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν σκύλο. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν σκύλους, έχουν καλύτερο προφίλ χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Επίσης χαϊδεύοντας ένα σκυλί μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση όσο και ένα φάρμακο.

Τέλος ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μειώνουν το άγχος σε σχεδόν όλα τα στάδια της ζωής μας: επηρεάζουν την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη από νεαρή ηλικία και είναι σε θέση να ανιχνεύσουν επιληπτικές κρίσεις, ακόμα και παρουσία ορισμένων όγκων.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Τέλος συνεργασίας του Βασίλη Κεφαλά με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον πολύπειρο και φίλο προπονητή Βασίλη Κεφαλά. Ο Βασίλης Κεφαλάς αποτέλεσε έναν σημαντικό πυλώνα στις επιτυχίες και στην ανάπτυξη του συλλόγου, αυτά τα επτά χρόνια. Με το ήθος του και τις γνώσεις πρόσφερε τα μέγιστα στην αναδόμηση όχι μόνο του τμήματος υδατοσφαίρισης αλλά […]

Ο Παναγιώτης Νίκας απόψε στο super TV

Καλεσμένος απόψε στην εκπομπή Εκλογές 2019 θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.  Ο επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο σε μια συνέντευξη, ζωντανά, εφ’ όλης της ύλης που θα συζητηθεί με τον Ευθύμιο Κάππο. Δείτε ζωντανά την εκπομπή στις 21:00 μ.μ στο super TV, αλλά και στο facebook του SUPER TV KORINTHOS.