10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

«Όταν ένα άγγιγμα με ενοχλεί…»: Δράσεις του Κέντρου «Ελπίδα Ζωής» στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου

Συνεχίζοντας την συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» , πραγματοποίησε δυο ακόμα βραχείες παρεμβάσεις με θέμα «Όταν ένα άγγιγμα με ενοχλεί…», μια για τους μαθητές της Α τάξη και μια για τους μαθητές των Β1 και Β2 μαθητικών τμημάτων, τη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Τα παιδιά αναγνώρισαν τα ασφαλή και μη ασφαλή αγγίγματα καθώς και το δικαίωμά τους να λένε όχι όταν κάτι τα ενοχλεί.

Στη συνέχεια όρισαν τον προσωπικό τους χώρο σαν μια αόρατη φυσαλίδα και καθόρισαν τους ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύονται και θεωρούν σημεία αναφοράς στη ζωή τους και στην προστασία τους.

Τέλος τα παιδιά επεξεργάστηκαν την έννοια των μυστικών, τις απειλής και των δώρων σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν την έννοια της προστασίας εαυτού και της ενίσχυσης του αυτοσεβασμού.

Τις παρεμβάσεις υλοποίησαν τα στελέχη του Κέντρου Πιπίνα Μάρκου –Κοινωνική Λειτουργός και Βασιλική Γεωργιλά- Κοινωνική Λειτουργός, αντίστοιχα.

Περισσότερα Άρθρα

Πραξικόπημα στην Αρχαία Αθήνα

Ολιγαρχικό κίνημα κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ.), που ανέτρεψε το δημοκρατικό πολίτευμα στην αρχαία Αθήνα και εγκαθίδρυσε τη λεγόμενη «Αρχή των 400». Εκδηλώθηκε την 14η του μηνός Θαργηλιώνος (9 Ιουνίου) του 411 π.Χ. Μετά την καταστροφική εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία (415-413πΧ), το δημοκρατικό πολίτευμα στην Αθήνα άρχισε να κλονίζεται. Οι πλούσιοι […]

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) συντονίζει κάθε χρόνο στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, που πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μετρηθεί το επίπεδο ευαισθητοποίησης όλων μας σχετικά με τις ακτές που χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας. Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών συμμετέχουν […]