16:15
10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημήτρης Καμπόσος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών απαντά σε επιστολή και δημοσιεύματα Χασάπη.
Το έργο της αποχέτευσης Λέρνας θα το κάνει πράξη η παρούσα δημοτική αρχή

Σε απάντηση επιστολής και διαφόρων δημοσιευμάτων του δημοτικού συμβούλου κ. Χασάπη ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος του απέστειλε απαντητική επιστολή το περιεχόμενο της οποίας είναι το εξής:
«κ. Σύμβουλε,
Σε απάντηση της υπ’ αρ. πρ. 17-11-2011 επιστολής, σας ενημερώνω για τα εξής:
Σας ευχαριστώ για το αναλυτικό κείμενο αλλά έχω ενημέρωση για όλες τις μελέτες και τα έργα των δ.ε. του δήμου μας. Ο φάκελος της μελέτης για το έργο «κατασκευής δικτύου αποχέτευσης δήμου Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων» ο οποίος ξεκίνησε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του πρώην δήμου Λέρνας ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας με τη συνδρομή που ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κρίγγο και η οποία μας παρασχέθηκε, από τη ΜΟΔ ΑΕ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του εν λόγω έργου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο φάκελος υποβλήθηκε, όπως γνωρίζετε, στο ΥΠΕΚΑ από τον αντιδήμαρχο την τελευταία ημέρα προθεσμίας.
Το έργο αυτό της αποχέτευσης για το Κιβέρι, τους Μύλους και το Σκαφιδάκι είναι προϋπολογισμού 8.726.845,55 ευρώ και το έργο είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας διότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία των πηγών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η ενασχόληση τόσο η δική μου, όσο και του Αντιδημάρχου κ. Κρίγγου για το θέμα, είναι συστηματική και σε εβδομαδιαία βάση. Άρα οι παραινέσεις σας παραβιάζουν ανοικτές θύρες.
Γνωρίζετε όμως ότι το πιο δύσκολο στάδιο δεν είναι να κάνεις μια μελέτη 50.000 Ευρώ αλλά να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση 8.726.845,55 ευρώ, σε εποχές μάλιστα που όπως αναφέρετε και εσείς στην επιστολή σας είναι οι πιο δύσκολες για την αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και με πάρα πολλές προτάσεις κατατεθειμένες στην ίδια πρόσκληση. Αλλά να είστε σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και το έργο αυτό θα γίνει πράξη από την παρούσα δημοτική αρχή.
Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχουν καθυστερήσει στην αξιολόγηση των φακέλων αφού πλησιάζουμε το ένα έτος από την κατάθεσή του. Είναι από τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης όμως οι οποίες καθυστερούν και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Επίσης το δεύτερο θέμα που θίγετε, αυτό των υποδομών στο λιμάνι Κιβερίου αποτελεί όπως και το προηγούμενο στόχο της δημοτικής μας αρχής και άλλωστε και τα δύο τα είχαμε αναφέρει και προεκλογικά.
Σας πληροφορώ ότι τα περί 90% ολοκλήρωσης «επί των ημερών σας» δεν είναι ακριβές διότι αφορά σε εκπόνηση προμελέτης και όχι σε μελέτη που είναι αναγκαίο να καταρτιστεί από την δημοτική μας αρχή για να υποβληθεί προς χρηματοδότηση. Άρα δεν «απέμενε η σύνταξη του φακέλου» τόσο απλά αλλά η ανάθεση της μελέτης και της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης.
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σας ενημερώνω ότι στις 13.12.2010 εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. οικ.5657 Απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου περί Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη Νομιμοποίηση υφισταμένων λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δ.Δ. Κιβερίου του Δήμου Λέρνας του Νομού Αργολίδας. Εκκρεμούν ενέργειες για τον καθορισμό χερσαίας ζώνης.
Έχει κατατεθεί η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (αρ. πρωτ. 3148/11-8-2010) στην Δ/ΝΣΗ ΠΕ.ΧΩ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία με το υπ. αρ. πρωτ. 3148/16-12-2010, την διαβίβασε στην Ε.Σ.Α.Λ. . Η Ε.Σ.Α.Λ. με το υπ. αρ. 8216/11/14/08-02-2011 έγγραφο της μας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούσαν την Π.Π.Ε. του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου. Σε απάντηση του προαναφερθείσα εγγράφου , η υπηρεσία του δήμου μας υπέβαλλε συνημμένα τα συμπληρωματικά στοιχεία. Επίσης με το υπ’ αρ. πρ. 8216/149/11-2/12/11 μας ζητήθηκε από το Υπουργείο ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας η σύμφωνη γνώμη του λιμενικού ταμείου για την ΠΠΕ η οποία και απεστάλη με το υπ’ αρ. πρ. 688-21/12/2011 έγγραφο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ναυπλίου.
Μετά την έκδοση περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα πρέπει να συνταχθεί η οριστική μελέτη και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του έργου.
Κατόπιν όλων των παραπάνω ενεργειών, το έργο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ώριμο για να υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Τέλος κ. Χασάπη γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ευθύνη για την ένταξη ή μη των έργων είναι θέμα ΥΠΕΚΑ και Περιφέρειας αντίστοιχα και όχι δικό μας.
Ρωτώντας για τα αυτονόητα σας απαντώ ότι εμείς τα έργα τα θέλουμε και τα παλεύουμε αλλά στείλτε όμως και ανάλογο υπόμνημα σας παρακαλώ στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια, ίσως βοηθήσει…
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση.»

10 σχόλια:

 1. ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΑΠΟ ΔΩ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ...ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΕ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ Η ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ,ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ!!!ΕΤΣΙ ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ κο-κο-κο... και αυγό τίποτα ψευταρααααααά- παραμυθαααααά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μονος σου τα σκεφτηκες και τα εγραψες ολα αυτά Δημαρχε ή σε συμβουλεψε προφορικα καποιος απο τους πολυαριθμους ειδικους συμβουλους σου;
  Λες λες λες και τελικα δεν πειθεις πια κανεναν παρα μονον τους κουφούς τον εαυτο σου και ισως τον Νικο.
  Ο Δημος δεν ειναι παιδικοί σταθμοι που λες οτι πετυχες.
  Μηπως νομιζεις οτι εχεις χαρισμα επειδη πριν χρονια ειχες εκπομπη σε καναλι και καθεται ο κοσμος να ακουσει τι θα πεις καθε βραδυ;
  Γελανε μαζι σου και σε "χαιρετανε" με ανοιχτη παλαμη ολοι.
  Ειδες το γκαλοπ στις αργολικες ειδησεις;
  Eχουν ψηφισει 390 και σε καταψηφιζουν οι 320.
  Σου λεει κατι;
  Το ιδιο αποτελεσμα Θα δεις και σε 2,5 χρόνια περιπου, αν κατεβης βέβαια παλι στις εκλογες.
  Κ.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις γίνει χειρότερος από όλους τους ψεύτες της Βουλής. Δεν ντρέπεσαι καθόλου επί τέλους; Τόσο πολύ ήθελες τη μασαμπουκα; Τόσο πολύ λάθος κάναμε που σε ψηφίσαμε; Φρόντισε να φας όσα λεφτά μπορείς σε αυτή τη θητεία γιατί δεν σε ξανά βγάζουμε. Ξεφτιλισμενε άνδρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΩ ΠΩ ΠΩ

  ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

  ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΣΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ...

  ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΑΟ.

  ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 2.49 ανώνυμε σύμβουλε προδόθηκες μόνος σου!
  Τι κάνουν τα ρημάδια τα λεφτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.ΔΙΝΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΗΚΕ Η ΓΟΥΝΑ ΟΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΧΟΥΧΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΥΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ
  ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ?
  ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΡΙΓΚΟ?
  ΠΑΣ ΚΑΛΑ?
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΕΣΥ ΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ
  ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΦΘΑΣΕ ΕΩΣ ΕΔΩ (Ο ΧΑΣΑΠΗΣ)
  ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ ΑΝ "ΧΑΘΕΙ" ΩΣ ΕΡΓΟ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΝΑΣ ΤΟ ΠΗΓΕ ΩΣ "ΕΚΕΙ"
  ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2010 ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ.
  ΩΣ "ΕΔΩ" ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  ΚΑΙ "ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ" ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.
  ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ.
  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΟ.

  Α !!! NA ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...
  ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΛΟΠ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ 20 ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.
  ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ...
  ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΝΤΟΠΑΡΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κατω τα χέρια απο τον Τσάρο..... χαχαχαχαχα..... Γιατι καπως έτσι αισθάνεται και λειτουργει... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Δήμαρχος που και εγω (παλι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ) ψήφισα. Τρανή απόδειξη ο υπουλος τρόπος που κινειται στις εκλογές.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.