4/20/2016 06:43:00 μ.μ.
0Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απόψεις και θέσεις που εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη και κομματικές οργανώσεις του Σύριζα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Πάγια άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν και παραμένει ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ αποτελεί την πιο οικονομική, τη μόνη ορθολογική, φιλική προς το περιβάλλον λύση, η οποία ενσωματώνει όλες τις προβλέψεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η σύμβαση, η οποία έχει κριθεί μέσα από τις νόμιμες θεσμοθετημένες διαδικασίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, παραμένει στα συρτάρια της «διαπραγμάτευσης» της Κυβέρνησης έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο χρόνου, αλλά πρωτίστως νομιμότητας.
Οι κ.κ. Υπουργοί και όλοι όσοι κατά καιρούς εμφανίζουν «μαγικές λύσεις» για τη διαχείριση των απορριμμάτων να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους όταν πόλεις της Πελοποννήσου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γεμίσουν με σκουπίδια, τη στιγμή μάλιστα που απ’ τη μια εμποδίζουν την οριστική και βιώσιμη λύση του προβλήματος, ενώ απ’ την άλλη πλευρά δεν κάνουν τίποτα για τη νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε ένα πρωτοπόρο διεθνή διαγωνισμό, ανοιχτό σε όλες τις τεχνολογίες, με απόλυτη διαφάνεια και σε χρόνο ρεκόρ, τηρώντας απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη νομοθεσία, ενσωματώνοντας καινοτομίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όσο και την επίτευξη της οικονομικότερης λύσης για τους πολίτες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ώστε, αφενός να αποτρέψει τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που απειλούν τους Πελοποννήσιους πολίτες, αφετέρου να αποδώσει στους πολίτες τους χώρους αυτούς περιβαλλοντικά αποκατεστημένους προς χρήση.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποπροσανατολίζει τους πολίτες, με σκοπό να τους διχάσει και να δημιουργήσει σύγχυση, ούτε να κρατά την Πελοπόννησο όμηρο των ιδεοληψιών του».
  


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.