4/23/2016 11:55:00 π.μ.
0


Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν σήμερα το πρωί παιδιά από το κατηχητικό σχολείο Νέου Ροεινού . Ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Όλα ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα όπου τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ετοίμασαν τα καλαθάκια τους με ανοιξιάτικα λουλούδια του αγρού. 

Την όλη ετοιμασία είχε η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ροεινού,  ο εφημέριος της  π. Χρήστος Ιωαννίδης , η πρεσβυτέρα Δήμητρα  Κυπραίου, καθώς κι οι γονείς των παιδιών. Τα παιδιά μετά τον πρωινό εκκλησιασμό στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο Ροεινό, είπαν τα κάλαντα  στο χωριό σε όλα τα σπίτια. 

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η πρεσβυτέρα  Δήμητρα Κυπραίου. Τα παιδιά μέσα από την δημιουργία μαθαίνουν για την  θρησκευτική μας παράδοση ,τα έθιμα μας αλλά κυρίως το λόγο του Κυρίου μας.

Σήμερον έρχεται ο Χριστός Ο επουράνιος Θεός
Εν τη πόλει Βηθανία,
Μάρθα κλαίει και Μαρία
Λάζαρον τον αδερφό της
Τον γλυκύ καρδιακό της
Τρεις ημέρες τον θρηνούσαν
Και τον μοιρολογούσαν
Την ημέρα την τετάρτην
Κίνησε ο Χριστός για να' ρθει.
Και βγήκε κι η Μαρία έξω
Από τη Βηθανία.
Σκύβει εμπρός γονατιστή και τους
Πόδες του φιλεί.
-Αν εδώ ήσουν Χριστέ μου,
δεν θα πέθαινε ο αδερφός μου.
Μα κι εγώ τώρα πιστεύω
Και καλότατα εξεύρω
Ότι δύνασαι αν θέλεις
Και νεκρούς να ανασταίνεις.
-Λέγε, πίστευε, Μαρία
άγωμεν εις τα μνημεία
Τότε κι ο Χριστός δακρύζει
Και τον Άδη φοβερίζει:


STUDIO B&G 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.