4/28/2016 09:47:00 μ.μ.
0
Λίγες σκόρπιες σκέψεις με αφορμή μια κουβέντα που είχα μ΄ένα φίλο σχετικά με τη Ν.Δ. και για το πως δεν είναι δυνατό να γίνει ισότιμο μέλος των ιδεολογικά αδερφών κομμάτων της Ευρώπης και γιατί  δεν μπορεί να έχει την εξέλιξη τους και σε λειτουργικό αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο.

 Δείτε ποιους εκλέγουν, δείτε ποιους στηρίζουν, δείτε με ποιον τρόπο και με ποια κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών στην πλειοψηφία τους. Από τις Περιφέρειες , τους Δήμους και τα ψηφοδέλτια για το ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, επιλέγονται κατά προτίμηση  γόνοι γνωστών οικογενειών, ανεξαρτήτως νοητικών και πολιτικών προσόντων. Αν κάποιος είναι γιατρός ή δικηγόρος για παράδειγμα και μάλιστα προέρχεται από "επώνυμη" οικογένεια  τότε 90% θα του ζητηθεί να κατέλθει υποψήφιος-α στις εκλογές και οι οσφυοκάμπτες θα σπεύσουν να δηλώσουν υποτέλεια ...
 Πολλές φορές έχουμε δει και σε τοπικό επίπεδο να εκλέγονται σε θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν έχουν πολιτικό υπόβαθρο, αλλά που έχουν όμως ως μόνο προσόν το γεγονός πως οι γονείς τους ήταν γνωστά ονόματα της τοπικής κοινωνίας , με οικονομική και κοινωνική επιφάνεια. Άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν πολιτικά, αλλά ούτε και να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, που όμως εκλέγονται γιατί όλοι εμείς τους επιλέγουμε , αφού είναι γιος ή κόρη του τάδε βρε παιδί μου. Δεν φτάνουν τα 200 χρόνια που έχουμε απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό, για να αποτινάξουμε από μέσα μας  τον ραγιαδισμό.
 Σχολιάζω τη Ν.Δ. και όχι τ΄άλλα κόμματα γιατί είναι το πλέον σοβαρό κόμμα της χώρας και η εναλλακτική  επιλογή για τον Έλληνα ψηφοφόρο , μετά την καταστροφική κυβέρνηση των συριζανελ. Όμως και πάλι επαναλαμβάνω και δεν θα βαρεθώ να το γράφω , αν δεν αποφασίσουμε επιτέλους να ψηφίζουμε ως πολίτες και όχι ως λαός, δεν μπορούμε να έχουμε καμία ελπίδα να αλλάξει ετούτος εδώ ο τόπος προς το καλύτερο.
Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.