4/19/2016 09:19:00 π.μ.
0
Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη  αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ζημιάς στο Δημόσιο και τους ιδιώτες από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και άλλων μεταλλικών εξαρτημάτων

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την ανάγκη  αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ζημιάς στο Δημόσιο και τους ιδιώτες από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και άλλων μεταλλικών εξαρτημάτων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με νέα Ερώτησή μου, επανέρχομαι στο πιεστικό πρόβλημα των σχεδόν καθημερινών κρουσμάτων κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ, καθώς και άλλων μεταλλικών εξαρτημάτων και καλωδίων από δημόσιες ή αγροτικές εγκαταστάσεις στην Αργολίδα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο την μεταπώλησή τους ως μέταλλο. 
Κατά την συνεδρίαση της 5 Απριλίου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου, αναφέρθηκε ότι η ζημιά που προξενείται στη ΔΕΗ κυμαίνεται από 10  έως 20 εκ. ευρώ ετησίως.
Ακόμη, οι κλοπές αυτές προξενούν μεγάλη οικονομική ζημιά στους παραγωγούς τόσο λόγω του κόστους αντικατάστασης των κλαπέντων, όσο και λόγω των προβλημάτων που ανακύπτουν στην διαδικασία της καλλιέργειας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τον χειμώνα παραγωγοί που δεν μπόρεσαν λόγω κλοπών μεταλλικών εξαρτημάτων να θέσουν σε λειτουργία τους ανεμομείκτες χάνουν μέρος της παραγωγής τους εξαιτίας των παγετών, ενώ όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, η αδυναμία άρδευσης λόγω κλοπής εξαρτημάτων από αντλίες και δίκτυα μεταφοράς νερού δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους αγρότες.
Κατόπιν αυτού είναι επιτακτική η ανάγκη μιας διυπουργικής σύσκεψης (στα πεδία της Δημόσιας Τάξης, της Δικαιοσύνης, της Αγροτικής Ανάπτυξης, και των Οικονομικών σε ό,τι αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς) για το συντονισμό των Υπουργείων και την κατάθεση προτάσεων και από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης και καταστολής, αυστηροποίηση των ποινών, αλλά και την εξάρθρωση του κυκλώματος των κλεπταποδοχών που απορροφούν τα μέταλλα που προκύπτουν από την αρχική επεξεργασία των κλαπέντων.
Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1.      Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ως άνω αναφερθείσας διυπουργικής σύσκεψης, θα αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ και μεταλλικών εξαρτημάτων και καλωδίων από αγροτικές εγκαταστάσεις.

2.      Ποια είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στη ΔΕΗ από αυτές τις κλοπές τα τελευταία 5 χρόνια, σε ετήσια βάση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.