4/19/2016 08:31:00 π.μ.
0
Τόσκας σε Ανδριανό για την ανάγκη μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου: Έχει ληφθεί μέριμνα για την ένταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου στο έργο “Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων ΠΣ” που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται σταδιακά, ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν εγκρίνει δέσμευση πίστωσης μίσθωσης κτιρίου για Υπηρεσία που ήδη στεγάζεται σε δημόσιο ακίνητο
Στην 3973/15-3-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα την ανάγκη μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.
Το κείμενο της απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Από το  Υπουργείο μας επιδιώκεται σε πανελλαδικό επίπεδο η σταδιακή επίλυση του θέματος της στέγασης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε κατάλληλα κτίρια, που διαθέτουν σύγχρονος, άνετους και υγιεινούς χώρους εργασίας του προσωπικού. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας, γίνονται οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, κατόπιν ιεράρχησης των αναγκών των Υπηρεσιών της χώρας.
Ειδικότερα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κατέβαλε κατά το παρελθόν προσπάθειες για την εξεύρεση οικοπεδικού χώρου, απευθυνόμενο και σε φορείς του Δημοσίου (ΟΤΑ, ΓΕΣ) χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, από το αρμόδιο Υπουργείο (Οικονομικών) δεν εγκρίνεται δέσμευση πίστωσης μίσθωσης κτιρίου για Υπηρεσία που ήδη στεγάζεται σε δημόσιο ακίνητο.
Ενόψει των ανωτέρω, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος έχει ληφθεί μέριμνα για την ένταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου στο έργο “Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων ΠΣ” που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται σταδιακά, ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.