4/28/2016 10:00:00 μ.μ.
0

Στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Ναυπλίου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Ιερέας του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος λέγοντας το "σήμερον κρεμάται επί ξύλου", περιφέρει συγκινημένος τον Εσταυρωμένο, Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016. Την τελετή παρακολουθούν κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος. Κατά την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Πετεινάτος από την Κεφαλλονιά και ο ιερέας π. Ιωάννης Παπαϊωάννου.

Την ακολουθία παρακολούθησε  κι ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλίου Χρήστος Γραμματικόπουλος. Η Μεγάλη Παρασκευή μας φέρνει ενώπιον των Παθών του Κυρίου μας. Ο Χριστός υποφέρει, σταυρώνεται και πεθαίνει, για να μας οδηγήσει… στην σωτηρία, την απαλλαγή από την φθορά και την αμαρτία που διαποτίζει την ύπαρξή μας και να μας δώσει την Ζωή.

   Στους Μακαρισμούς, που ψάλλουμε μετά την έξοδο του Εσταυρωμένου, διαβάζουμε χαρακτηριστικά: Εσταυρώθης δι εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν. Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι . Η συγγνώμη του Σταυρού και η ανάβλυση της ζωής μέσα από το Πάθος, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι αληθινή ελευθερία δεν νοείται χωρίς θυσία.


STUDIO B&G 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.