5/18/2016 06:44:00 μ.μ.
0


Το κουδούνι για το 1ο σχολείο Τουρισμού χτυπήσε στο Ναύπλιο σήμερα 18 Μαϊου 2016, στο χώρο τέχνης «Φουγάρο», υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, ενω τα μαθήματα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 19 Μαϊου.

Το πρώτο μάθημα του Σχολείου Τουρισμού Ναυπλίου παρακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου , ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ Μαντάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κώστς Χελιώτης, η ψυχη της διοργάνωσης Βασιλική Κονδυλάρου και πολλοί "μαθητές".

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία των φορέων αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού και ευχήθηκε και το Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου να έχει την επιτυχία που έχει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Ο κ. Κωστούρος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πίστη του, στο νέο αυτό, εγχείρημα , το οποίο ελπίζει, και να καθιερωθεί.  Ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί με τις ομορφιές του να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση» τόνισε ο κ Κωστούρος.

«Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Βασιλική Κονδυλάρου, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση. 


Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων. 

Τον ερεθισμό τον έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα. «Με έντονη τη διαπίστωση της έλλειψης προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και του ενδιαφέροντος από τη μεριά μιας ομάδας εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, βάλαμε μπροστά το σχέδιο της λειτουργίας του σχολείου τουρισμού που θα προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν σωστά. Και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε από το απλό και καθημερινό κομμάτι της συμπεριφοράς, μέχρι το πιο εξειδικευμένο, όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων. 


STUDIO B&G 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.