5/24/2016 12:00:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη με θέμα την ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας των Σχολών Γονέων.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Οι Σχολές Γονέων υπήρξαν ένας επιτυχημένος θεσμός που προσέφερε ποιοτικό έργο επιμόρφωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς κυρίως σε ψυχολογικά και παιδαγωγικά θέματα, παρέχοντας δωρεάν ενημέρωση και υποστήριξη σε ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων, την επικοινωνία με τα παιδιά, τη διαπαιδαγώγηση και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Το Πρόγραμμα της Σχολής Γονέων ήταν μια ξεχωριστή δομή, υπαγόμενη στην Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων ή Δια Βίου Μάθησης, του νυν ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πρώην ΙΔΕΚΕ, και χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, για χρόνια ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ένα χρόνο πριν λειτουργούσε αποκλειστικά με ευρωπαϊκά κονδύλια χωρίς την επιβάρυνση του Δημοσίου.

Ειδικά στην Αργολίδα, από το 2005 μέχρι και το φθινόπωρο του 2015 υλοποιήθηκαν πάνω από 120 σχολές γονέων και επιμορφώθηκαν περίπου 2500 πολίτες, στην πλειονότητά τους γονείς και εκπαιδευτικοί. Στο πρόγραμμα απασχολήθηκαν μεταξύ άλλων καταρτισμένοι ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, κοινωνιολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Το περασμένο φθινόπωρο ανακοινώθηκε ότι οι Σχολές δεν θα ενταχθούν στις προτάσεις που κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απορρόφηση κονδυλίων, αλλά μέσω των δομών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (πρώην ΚΕΕ), θα μπορούσαν να γίνουν 4 ή 5 ομάδες σε κάθε νομό, αριθμός εντελώς ανεπαρκής για την κάλυψη της ζήτησης και των αναγκών που γίνονται μεγαλύτερες όσο οξύνεται η κρίση και οι συνέπειές της στην κοινωνία.

Δεδομένου του ότι η χρησιμότητα και η κοινωνική σημασία των Σχολών Γονέων είναι αποδεδειγμένη,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των Σχολών Γονέων”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.