5/23/2016 08:52:00 μ.μ.
0

«Είπαμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που αφορά τα εθνικά μας ζητήματα» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για θέμα θρησκευτικής συνείδησης ούτε εθνικής κυριαρχίας».
Πολύπλευρο χαρακτήρισε ακολούθως το προσφυγικό πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, δεν είχε καθαρή θέση. Υποστήριξε παράλληλα ότι υπήρξε «σκοπιμότητα γεωστρατηγικής πολιτικής, αλλά και ερασιτεχνισμός στη διαχείρισή του εξαρχής, ενώ επεσήμανε ότι δεν καταφέρνουμε να ωφεληθούμε γεωστρατηγικά από αυτή τη διαχείριση.
«Στην εθνική μας πολιτική δεν μπορεί το εθνικό μας συμφέρον να διαπραγματεύεται με ερασιτεχνισμούς και πρόχειρες λύσεις, αλλά με σταθερότητα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει μόνη της πολιτική για αυτό το θέμα χωρίς να σέβεται διεθνείς συμβάσεις και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στην εθνική προσπάθεια σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και επεσήμανε την ανάγκη η Κυβέρνηση να τηρήσει απόλυτα τη νομιμότητα και «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κανονικότητα από τους ερασιτεχνισμούς μιας «αριστερής Κυβέρνησης». Δεν θα πρέπει να αφεθεί η οργανωμένη πολιτεία στα χέρια των ΜΚΟ, δεν είναι καλή εικόνα για τη χώρα αυτή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, με ευθύνη της Κυβέρνησης το σύνολο σχεδόν της Ευρωπαϊκής βοήθειας για το προσφυγικό κατευθύνεται στις ΜΚΟ. «Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις υπόλοιπες δομές της χώρας. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα μικρό πρόβλημα ως μεγάλο προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα δεινά που επέρχονται μετά τις αποφάσεις της».
   


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.