5/11/2016 08:45:00 π.μ.
0
 Μετά από τηλεφωνικά ερωτήματα πολιτών που δέχθηκε το εκπαιδευτήριό μας επιθυμούμε να ενημερώσουμε και να διευκρινίσουμε στους πολίτες , επαγγελματίες αλλά και σπουδαστές τουριστικών κλάδων της περιοχής Αργους , Ναυπλίου αλλά και των ευρύτερων περιοχών Αργολίδας και Πελοποννήσου ότι δεν διοργανώνεται από το ΙΕΚ Πελ/σου (δημόσια Τουριστική Σχολή ) η διαφημιζόμενη εκδήλωση από τον Δήμο Ναυπλίου / ΔΟΠΠΑΤ ως « Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου » αλλά και ούτε υποστηρικτικά συμμετέχει στην οργανωτική η εκπαιδευτική επιμέλεια το εκπαιδευτήριό μας.
Το ΙΕΚ Πελ/σου ( ως δημόσια Τουριστική Σχολή ) του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης & Τουρισμού που εδρεύει στο Αργος με δυναμικότητα 180 καταρτιζομένων υλοποιεί κάθε χρόνο προκηρυσσόμενα προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο των βαθμίδων της δια βίου μάθησης έχοντας αναπτύξει μεταλυκειακές δομές σε δύο ειδικότητες του τομέα Τουρισμού και Μεταφορών και συγκεκριμένα :

1. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και

2. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης _ Αρχιμάγειρας. 

Η κατάρτιση αποτελείται από 4 αυτόνομα εξάμηνα και 1 εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πολυτελείας.

Η επιτυχής παρακολούθηση και συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος επιπέδου 5 σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων.

Η όποια λοιπόν από κάποιους προσπάθεια ταύτισης η υποκατάστασης των εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ / Τουριστικής Σχολής του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης & Τουρισμού και του έργου κατάρτισης που υλοποιείται σε αυτά με διάφορες εκδηλώσεις την θεωρούμε άκυρη και τουλάχιστον προσβλητική για ένα τουριστικό φορέα δημόσιας εκπαίδευσης που για πάνω από 40 χρόνια προσφέρει στην τουριστική τοπική και όχι μόνο κοινωνία στελέχη και επαγγελματίες τουρισμού..

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΙΕΚ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.