5/17/2016 01:07:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης έργων συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και αποκατάστασης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο στον οποίο ανήκει το παραπλήσιο ιστορικό ενετικό κτήριο, ζητά την άμεση αποκατάστασή του, καθώς λόγω των υφιστάμενων εκτεταμένων φθορών υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Επισημαίνεται ότι για το ενετικό κτήριο τμήμα του οποίου έχει καταρρεύσει, ο Ιερός Ναός στον οποίο ανήκει πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, μεγάλη φθορά έχει υποστεί και ο ναός του Αγίου Γεωργίου, κτίσμα του 16ου αιώνα, καθώς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ρωγμές στις κολώνες του καθολικού, τμήματα από τις αγιογραφίες έχουν πέσει, ενώ εξωτερικά τα κεραμίδια της στέγης έχουν σπάσει και το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό του ναού.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την έναρξη έργων συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και αποκατάστασης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.