5/12/2016 07:18:00 μ.μ.
0
Τελικά ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε δίκιο όταν έλεγε: "Αν θέλεις να απαλλαγείς μια για πάντα από την Αριστερά (θα πρόσθετα και τον Λαϊκισμό) άφησε τους να κυβερνήσουν 3-4 μήνες".

Στην περίπτωση της ΕΛΛΑΔΟΣ, η ουτοπία και οι αυταπάτες (όπως παραδέχθηκε την Κυριακή ο κ. Τσίπρας στην Ελληνική Βουλή), στοίχισαν κάτι παραπάνω στον Ελληνικό Λαό.

Πράγματι, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, προσδιόρισαν τους στόχους Δημοσιονομικής Προσαρμογής, για μεν την κυβέρνηση Σαμαρά (Δεκ 2014) στο 1 δις €, για δε την κυβέρνηση Τσίπρα (Μάιο 2016) στα 9 δις € (περιλαμβανομένων και 3,5 δις € των μέτρων προληπτικής λιτότητας).

Για την λύση του Ελληνικού Προβλήματος, η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε και πάλι την εύκολη λύση, την αύξηση της φορολογίας.

Όμως η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας (όπως λέγει και η οικονομική επιστήμη - καμπύλη Laffer), μειώνει - μηδενίζει τα φορολογικά έσοδα. Το πρόγραμμα δυστυχώς δεν είναι βιώσιμο και τον επόμενο Οκτώβριο ίσως χρειαστούν νέα μέτρα.

Το χρέος για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελεί "το τελευταίο φύλλο συκής" μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Η Ευρώπη έχει δείξει αλληλεγγύη, με τηναπομείωση του χρέους κατά 100 δις € και την μείωση εξυπηρέτησης του χρέους από 16 δις € κάθε χρόνο σε 4 δις € σήμερα.

Η Ελλάδα χρειάζεται γιγάντιες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις (βλ. Πακέτο Γιούνκερ), που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα βάλουν ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

MANΩΛHΣ KKEΦAΛOΓIANNHΣ
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.