5/13/2016 09:23:00 μ.μ.
0


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό με θέμα «365 ημέρες τουρισμός πολλαπλών προορισμών», τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 09:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Στη Διάσκεψη, που οργανώνεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα προεδρεύσει η Πρόεδρος της αρμόδιας για τον Τουρισμό Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κυρία Χαρά Καφαντάρη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου.
Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, καθώς ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Παράγει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της Ε.Ε. (άμεσα ή έμμεσα) και απασχολεί περίπου 10 εκ. άτομα σε 1,8 εκ. επιχειρήσεις, ενώ η Ευρώπη, με υψηλή πυκνότητα και μεγάλη ποικιλία τουριστικών αξιοθέατων, είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.
Η Διάσκεψη θα εστιάσει  σε δύο θεματικούς άξονες:
*     στο θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό και στις
*     εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Διαρθρώνεται σε τρεις ξεχωριστές θεματικές ενότητες, στο πλαίσιο των οποίων θα λάβουν μέρος 12 ομιλητές από σχετικούς με τον τουρισμό φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων κοινοβουλευτικών σε κάθε ενότητα.
Η Ευρωπαϊκή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Τουρισμό αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει το 2014 το Κροατικό Κοινοβούλιο και στοχεύει στην προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, στην ανταλλαγή  εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των νομοθετών, στη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την αναβάθμιση και βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Έτσι, με τις προσήκουσες νομοθετικές δράσεις, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες τόνωσης της απασχόλησης, στήριξης της επιχειρηματικότητας και διάχυσης του τουριστικού πλεονάσματος στην κοινωνία, με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτισμική κληρονομιά.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα περιήγησης - ξενάγησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.