5/30/2016 06:12:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την ανάγκη άμεσης εξέτασης του προβλήματος ακαρπίας των ελαιοδένδρων λόγω καιρικών συνθηκών και εκτίμησης της ζημιάς στους ελαιοπαραγωγούς.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Όπως επισημαίνει μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, ενώ φέτος είναι χρονιά παραγωγής και παρά την μεγάλη ανθοφορία, δεν υπήρξε η αναμενόμενη καρπόδεση λόγω των  καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα της ξηρασίας, γεγονός που προοιωνίζεται σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή και τα εισοδήματα των αγροτών.
Δεδομένου του ότι οι αγρότες ήδη δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια μακρά σειρά από οικονομικά βάρη όπως δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αυξημένος Φ.Π.Α στο 24%, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα, καθίσταται επιτακτική η άμεση εξέταση του προβλήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


1.      Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πλήγμα που αναμένεται στα εισοδήματα μεγάλου αριθμού ελαιοπαραγωγών από την ακαρπία”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.