5/20/2016 09:06:00 μ.μ.
0
                           
                       
 Σήμερα την 19η Μαΐου το μέλος του Συλλόγου μας Δαγρές Αθανάσιος κάτοικος Μερκουρίου Αργολίδος μας ενημέρωσε ότι υφίσταται έντονο πρόβλημα από επίθεση είδους κάμπιας στις θέσεις Μαυροβούνι και Ταβλάρι της κοινότητος Μερκουρίου Αργολίδος, περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας.

 Άμεση ήταν η ανταπόκριση ομάδος του Δ.Σ αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Αθανασόπουλο Παναγιώτη και το μέλος Κων/νο Γιαννακούλη.Με την συνδρομή του Ομοσπονδιακού θηροφύλακα Μαστοράκη Γεωργίου επισκεφτήκαμε την περιοχή με γεωγραφικές συντεταγμένες B 37o36.392 A 22o32.286.
 Οι εικόνες ήταν απογοητευτικές τόσο από πλευρά αισθητικής υποβάθμισης όσο και ουσιαστικής αποψίλωσης της βλάστησης που αποτελείται σε κύριο βαθμό από πουρνάρια (Quercus Coccifera).Έγινε έλεγχος σε μεγάλο ποσοστό της έκτασης.
Βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον Κων/νο Γιαννακούλη προνύμφες (κάμπιες) μήκους 5-7εκ. καθώς και αυξημένος αριθμός νυμφών (κουκούλια). 
Η έκταση προσβολής υπολογίζεται άνω των 8000 στρ.


 Το έντομο είναι η γνωστή Λυμάντρια (Lymantria Dispar L.). Αναμένονται οι πρώτες πτήσεις ακμαίων (πεταλούδας) περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.Πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων εντόμου 2ου και 3ου σταδίου καθώς και φωτογραφικού υλικού και θα γίνει άμεσα αποστολή στις αρμόδιες Δασικές αρχές.
H επιδημική έξαρση που έχει λάβει το φαινόμενο αποδίδεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά την περίοδο του χειμώνα και βοήθησαν το μεγάλο ποσοστό εκκόλαψης των αυγών του εντόμου.
Κατά την αυριανή ο Σύλλογος μας θα ενημερώσει τις αρμόδιες Δασικές αρχές καθώς και την Δημοτική μας αρχή για το μέγιστο θέμα που έχει δημιουργηθεί.
Παρακαλούμε τα μέλη μας που έχουν παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα προσβολής σε δασικές εκτάσεις να ενημερώσουν τον Σύλλογο ώστε να γίνει καταγραφή της εκτάσεως προσβολής.
Αναφέρουμε ότι η άμεση επαφή με την προνύμφη (κάμπια) μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
2ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ                                
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                  
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
& ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ:  ΑΡΓΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Καρπετοπούλου 35
Τ.Κ.: 21200 Άργος
Πληροφορίες: Λυμπερης Αντωνιος
                         Διαμαντης Γεωργιος                                             Άργος 20/05/16
Τηλέφωνο:   27510-66603                                                                          
 FΑΧ:  27510-20204                                                                     
 E-mail: kunigargous@gmail.com    
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.