6/08/2016 09:05:00 π.μ.
0
Σημεία συνέντευξης Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 με τη Νόνη Καραγιάννη
  • Χθες στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση για την Κεντροαριστερά στο Γκάζι,  έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα, που θα έχει θετική συνέχεια στην κατεύθυνση που θέλουμε όλοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας προοδευτικής Προγραμματικής Πρότασης.
  • Το καλοκαίρι του 2015, είχα την ευθύνη για την πρώτη συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, που είναι σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χαίρομαι, γιατί αυτή την κίνησή μας την επιβράβευσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και τώρα βρισκόμαστε στο επόμενο βήμα, δηλ. τη διαμόρφωση ενός φορέα στον οποίο το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και άλλες προσωπικότητες και Κινήσεις Πολιτών, θα συνδιαμοφώσουμε τη νέα μας προοπτική.
  • Όλοι θα θέλαμε με έναν γρήγορο και μαγικό τρόπο να διαμορφώσουμε ένα νέο φορέα από σημείο μηδέν, όπου θα ενωθούν όλες αυτές οι δυνάμεις σε μια πολιτική πλατφόρμα κι έναν ενιαίο πολιτικό φορέα. Όμως, αυτό δείχνει να είναι δύσκολο σ’ αυτή τη φάση. Η προσέγγιση που ακολουθούμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα, να υπάρξει στενή συνεργασία των υφιστάμενων φορέων και κομμάτων υπό μία κοινή πολιτική ομπρέλα, προκειμένου στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα οι Προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να έχουν έναν μοναδικό – ενιαίο πολιτικό φορέα με έναν επικεφαλής και με μία Προγραμματική Πρόταση. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας.
  • Αυτή τη στιγμή υπάρχει εξαιρετική συνεργασία σε πολλά Νομοσχέδια στη Βουλή, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
  • 1ο Βήμα: Συνεργασία, συνεννόηση σε επίπεδο κοινωνίας, σε επίπεδο πολιτικής πρότασης, σε επίπεδο Κοινοβουλίου.
2ο Βήμα: Ενοποίηση του Χώρου.
3ο Βήμα: Εκλογή του Επικεφαλής από το λαό, από τη βάση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας (κι αυτό είναι κάτι που έχει πολλές φορές με σαφήνεια διατυπώσει η κα Γεννηματά).
  • Είμαι ένας άνθρωπος που έχω δώσει όλη μου την πολιτική και κοινωνική ενεργητικότητα, προκειμένου ο χώρος της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας να φτάσει εκεί που ελπίζω και οραματίζομαι, δηλ. στο 25%, γιατί μόνο αυτός ο χώρος μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα και την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας.
  • Ο κ. Σαμαράς είχε την καλοσύνη να πει θετικά, ευγενικά λόγια για το μεταρρυθμιστικό μου έργο στο Υπουργείο Ενέργειας, καθώς και για άλλους συναδέλφους (όπως για τον κ. Βενιζέλο, την κα Διαμαντοπούλου, τον κ. Λοβέρδο). Το γεγονός ότι λέγονται θετικά λόγια στην πολιτική από έναν πολιτικό, πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος ανήκει σε άλλον χώρο από τον δικό σου, αυτό πρέπει να το εκλάβει κανείς ως μια θετική αναγνώριση του μεταρρυθμιστικού έργου που ασκήθηκε στο Υπουργείο.
  • Το ίδιο έκανε για το έργο μας στο Υπουργείο και ο Τσίπρας, εγκαινιάζοντας πριν από ένα μήνα τον αγωγό ΤΑΡ, χωρίς όμως την πολιτική ευπρέπεια και γενναιότητα να αναγνωρίσει ότι ήταν δικό μας έργο. Αυτή την ενέργεια του κ. Τσίπρα, την εκλαμβάνω επίσης ως μια επιβράβευση της δικής μας ίδιας προοδευτικής, πατριωτικής πολιτικής που ξεκινήσαμε να ασκούμε από το 2009-10.
  • Η Κεντροαριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία, το Μεταρρυθμιστικό Κέντρο αποτελούν τη μοναδική προοπτική για να υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαι στρατευμένος και είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκφράσουμε τις ελπίδες των πολιτών που ανήκουν στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.