6/01/2016 09:41:00 μ.μ.
0

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας  διοργάνωσε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016  στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Η εναλλακτική προταση της αριστεράς στα μνημόνια"

Ομιλητές ήταν ο Κώστας Ζαχαριάς, Ιατρός, πρώην βουλευτής Αρκαδίας, η Ηρώ Διώτη Οικονομολόγος, πρώην βουλετίνα Λάρισας (Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά), ο Γιάννης Σταθάς πρώην βουλευτής Βοιωτίας, (Πλεύση Ελευθερίας), ο Πέτρος Σταύρου Οικονομολόγος (ΛΑΕ).


Σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ Αργολίδας τονίζει:

"Για να κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση αποδέχθηκε μια σειρά επώδυνων μέτρων που υπαγόρευσαν οι θεσμοί - εκβιαστές και προστίθενται σε αυτά του τρίτου μνημονίου που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι.

 Έτσι έχουμε, ασφαλιστικό με νέες περικοπές, νέο φορολογικό με μείωση του αφορολόγητου ορίου και επώδυνες ρυθμίσεις, αύξηση των έμμεσων φόρων σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης (μπύρα, καφές, τσιγάρα, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση), αύξηση του ΦΠΑ από 23 σε 24% και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος σε 11 νησιά, την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, το Ταμείο -αξιοποίησης, δηλαδή πάρτε τζάμπα τη δημόσια περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια, πώληση των κόκκινων δανείων, με μερική προστασία για λίγο της πρώτης κατοικίας. 


Και το επιστέγασμα όλων αυτών, ο μηχανισμός περικοπών δαπανών, ο περίφημος κόφτης, που θα ενεργοποιείται αυτόματα τα επόμενα χρόνια όταν δεν πιάνονται οι στόχοι και θα πετσοκόβει περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, καθώς και τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Ενώ, στο τελευταίο Eurogroup, η κυβέρνηση απόδεχτηκε τον εκβιασμό της τελευταίας στιγμής, τα λεγόμενα "συμπληρώματα", που αφορούν κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις και ασφαλιστικό.

Είναι λοιπόν επείγον οι δυνάμεις της Αριστεράς να απαντήσουν με εναλλακτικό σχέδιο στον κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα των τελευταίων χρόνων και μέσω μετωπικών κινήσεων να τροφοδοτήσουν κινηματικά γεγονότα που θα δώσουν τέλος στην απογοήτευση και την αποστράτευση." 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.