6/05/2016 12:34:00 μ.μ.
0

Το Περιβάλλον είναι η ψυχή και το μυαλό της Ελλάδας του αύριο. Η ψυχή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της διαγενεακής αλληλεγγύης, της διαχρονικής ηθικής υποχρέωσης για το συνάνθρωπο και τη ζωή. Το μυαλό που αξιοποιεί τα ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και επενδύει αναπτυξιακά στη βιωσιμότητα, δημιουργεί νέες δουλειές, αυξάνει τον εθνικό πλούτο, σταματά το brain drain.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος είναι η εθνική ημέρα για το μέλλον της πατρίδας μας. Η ημέρα της ανάδειξης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με ανάπτυξη Αειφόρο (που σέβεται το περιβάλλον), Έξυπνη (στηριγμένη στις νέες τεχνολογίες), Κυκλική (με επανάχρηση και ανακύκλωση των πρώτων υλών), Χωρίς Αποκλεισμούς (νέων, γυναικών, ΑμεΑ), με Κοινωνική και Χωρική Δικαιοσύνη (για ελαχιστοποίηση των κοινωνικών και χωρικών ανισοτήτων), με δημιουργία Θέσεων Εργασίας.
Για την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης κι εξωστρέφειας, που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.