6/05/2016 05:57:00 μ.μ.
0

Στο κτήριο της ομάδας παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ συγκεντρώθηκαν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια 8 συνεταιρισμών της Αργολίδας,Α.Σ. Αεροδρομίου,Α.Σ. Σχοινοχωρίου,Α.Σ. Σταθέικων,Α.Σ. Χούνης,Α.Σ. Σκαφιδακίου,Α.Σ. Ελληνικού,.Σ. Κεφαλαρίου,Α.Σ. Ατρέας, προκειμένου να συζητήσουν για την χαμηλή τιμή που δίνουν οι μεταποιητές για τα βερίκοκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μεταποιητές όπου έκαναν διεξοδική συζήτηση προκειμένου να εξευρεθεί η χρυσή τομή.

 Αυτή την στιγμή τα εργοστάσια δίνουν 32 λεπτά για την κομπόστα, ενώ τα έξοδα των παραγωγών είναι 25 λεπτά και συν 5 λεπτά τα έξοδα της κοπής και αν συνυπολογίσει κανείς και τον φόρο ή το εισόδημα που θα προστεθεί θα τους ανεβάσει και την ασφαλιστική εισφορά. Να θυμίσουμε πως πέρσι για την κομπόστα η τιμή ήταν 53 λεπτά και 26 λεπτά για την πούλπα,  φέτος στην πούλπα δίνουν 20 λεπτά το κιλό. 


Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως η παραγωγή φέτος είναι μειωμένη κατά 30% που θα μπορούσε να ανεβάσει την τιμή και όχι να την ρίξει τόσο χαμηλά και να κάνει τους παραγωγούς να θέλουν να αφήσουν τα βερίκοκα να πέσουν από τα δέντρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.