6/23/2016 10:24:00 π.μ.
0
Ανδριανός στη Βουλή: Πότε θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την πορεία υλοποίησης του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να πληροφορηθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.
Επισημαίνεται ότι στην με αριθμό πρωτοκόλλου 369/30-3-2016 γραπτή Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προηγούμενη σχετική 3340/239/19-2-2016 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχα υποβάλει τονίζοντας τον κίνδυνο απένταξης του έργου καθώς αυτό δεν υλοποιείται με την ταχύτητα που απαιτείται γιατί εκτός των άλλων δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη παράταση μέχρι τις 27/10/2016 και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις για τα αντλιοστάσια, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “σύμφωνα με τις μεταβατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, το έργο θα ενταχθεί στο Νέο Πρόγραμμα μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες που απαιτούνται”.
Κατόπιν αυτών, και δεδομένης της σημασίας του έργου για την τοπική αγροτική οικονομία καθώς η φετινή ανομβρία ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρές ζημιές στους παραγωγούς, καθιστώντας την ολοκλήρωση του έργου αναγκαία όχι μόνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και για την επιβίωση των υπαρχουσών καλλιεργειών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμά του”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.