6/11/2016 08:30:00 π.μ.
0
Πολάκης σε Ανδριανό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε φαρμακοποιούς της Αργολίδας: Ο Οργανισμός βρίσκεται 'εν αναμονή επανεκκίνησης' νέου προγράμματος χρηματοδότησης ενώ ταυτόχρονα έχει ζητήσει από τους Φορείς, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις Ομάδες Εργασίας Ληξιπρόθεσμων να οριστικοποιήσουν και να εκκαθαρίσουν τις οφειλές τους προκειμένου όταν ληφθεί η χρηματοδότηση να ολοκληρωθεί άμεσα η απορρόφησή της.
Στην 3541/26-2-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε φαρμακοποιούς της Αργολίδας, απάντησε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.
Το κείμενο της Απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2016 αναφέρεται ότι: '... σε συνέχεια της προσπάθειας εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης και υπό την προϋπόθεση της ομαλής χρηματοδότησης βάσει της Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης, σχεδιάζεται η επανεκκίνηση του προγράμματος χρηματοδότησης των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με απώτερο σκοπό τη σημαντική μείωση αυτών ως το τέλος του 2016'. Συνεπώς ο Οργανισμός βρίσκεται 'εν αναμονή επανεκκίνησης' νέου προγράμματος χρηματοδότησης ενώ ταυτόχρονα έχει ζητήσει από τους Φορείς, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις Ομάδες Εργασίας Ληξιπρόθεσμων να οριστικοποιήσουν και να εκκαθαρίσουν τις οφειλές τους προκειμένου όταν ληφθεί η χρηματοδότηση να ολοκληρωθεί άμεσα η απορρόφησή της.
Η υποχρέωση πληρωμής των λογαριασμών των ιδιωτικών φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ αφορά τα φαρμακεία σε όλη την Επικράτεια και μέχρι στιγμής βάσει τις Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων έχουν πληρωθεί τα φαρμακεία έως και τον Δεκέμβριο του 2015 ενώ έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη η πληρωμή μηνός Ιανουαρίου του 2016.
Επίσης, αναφορικά με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι ακόλουθες πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγουμένων ετών (2011-2012) προς τα μέλη του Συλλόγου από Ταμεία που εντάχθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, ήτοι:
1.       ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΠΟΤΕ: 56.105,87 ευρώ (Σεπτέμβριος 2014)
2.       ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: 152.551,79 ευρώ (Δεκέμβριος 2014)
3.       ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΠΟΤΕ (2011): 2.050,52 ευρώ (Δεκέμβριος 2014)
4.       ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΠΟΤΕ (2012): 129.816,81 ευρώ (Ιανουάριος 2015)
5.       ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ: 110.224,41 ευρώ (Ιανουάριος 2015)
6.       ΤΥΔΕ (2012): 4.865,29 ευρώ (Ιανουάριος 2015)
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται υπό επεξεργασία ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων: ΤΑΠ – ΗΛΠΑΠ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΕ, ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ (ΤΥΜΕΔΕ), ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΤΑΠ – ΗΣΑΠ, ΤΑΠ – ΕΤΕ, ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, η πληρωμή των οποίων θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα φαρμακεία της Ελλάδας με την επόμενη πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναφορικά με το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για να εξοφληθούν οι λογαριασμοί φαρμακείων κάθε μήνα απαιτείται μεταξύ άλλων προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας. Ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος πριν από κάθε πληρωμή να ζητά από το φαρμακείο το παραστατικό της σε ισχύ φορολογικής ενημερότητάς του”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.