6/25/2016 08:57:00 π.μ.
0


                                           ΠΡΟΣ: Τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και
                                                                 Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                                                        Κον  Χριστόφορο Βερναρδάκη

ΘΕΜΑ: "Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δ.Α.Αργολίδας & Φύλαξη Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ)."

Σχετ.: 400/1/71 από 02-12-2015 έγγραφό μας
           400/1/79 από 31-12-2015 έγγραφό μας
           301/5/13 από 25/04/2016  έγγραφο των Ε.Α.Υ.(Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας)

     Κύριε Υπουργέ,
     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα, τα οποία επισυνάπτουμε έχει θίξει τα δύο αναφερόμενα στο θέμα ζητήματα που αυτή την στιγμή απασχολούν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας και τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτές και  έχουν άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργικότητα αυτών, στην αστυνόμευση της περιοχής μας και στην ασφάλεια των πολιτών.
     Για τα προαναφερθέντα στο θέμα η Ένωσή μας, την 16/06/2016, πραγματοποίησε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό, οι Φορείς του Νομού μας (Βουλευτές – Αντιπεριφερειάρχης – Δήμαρχοι), στο οποίο όσοι παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για αυτά καθώς θεωρούμε ότι ως εκλεγμένοι Φορείς που εκπροσωπούν τους πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την επικρατούσα κατάσταση, τις ενέργειες και τις προτάσεις της Ένωσης μας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί και παρουσιαστεί τεκμηριωμένα προς την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας και της ΕΛ.ΑΣ.
     Η επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και κατά επέκταση της Δ.Α.Αργολίδας  είναι προ των πυλών για την υλοποίηση της και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα έχουν ρόλο καταλυτικό για τα Αστυνομικά δρώμενα και θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή κάθε αστοχίας, διότι θα διαμορφώσουν τον νέο αστυνομικό χάρτη των υπηρεσιών.
     Σας γνωστοποιούμε ότι με τον Ν.4249/14 οι οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. μειώθηκαν κατά 6.700 θέσεις. Με την εφαρμογή του εν λόγου Νόμου από την Δ.Α.Αργολίδας αφαιρέθηκαν  -51 οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα από 296 θέσεις η νέα οργανική της δύναμη να ανέρχεται στις 245 θέσεις. Η μείωση κατά 51 οργανικές θέσεις  της Διευθύνσεως μας, θεωρούμε, ότι επηρεάζει την λειτουργικότητα των υπηρεσιών μας, την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης αλλά και την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών και για αυτό τονίζουμε την άμεση ανάγκη αποκατάστασης - διόρθωσης της απόφασης αυτής, με την τροποποίηση του ως άνω Νόμου.
     Την κατάσταση επιδείνωσε για την περιοχή μας και η διάθεση της Διμοιρίας υποστήριξης της Δ.Α.Αργολίδας στην φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Κορίνθου, με αποτέλεσμα να λείπουν από την αστυνόμευση του τόπου μας δέκα έξι αστυνομικοί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επισημαίνουμε ότι αυτή την στιγμή πλην ημών και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Κορινθίας, οι λοιπές Δ/νσεις της Περιφέρειας Πελ/σου αλλά και γειτονικές για αγνώστους λόγους δεν συμμετέχουν.
     Το γεγονός αυτό αφήνει την γεύση της πικρίας και αδικίας σε όλους τους αστυνομικούς της Αργολίδας και γεννά εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ισομερή κατανομή των βαρών του προσφυγικού ζητήματος.
     Επιπλέον η εφαρμογή αστυνομικών δράσεων με την μορφή ειδικών ομάδων (ΟΠΚΕ - ΟΕΠΤΑ - ΔΙΑΣ - ΠΟΔΗΔΑΤΑ - ΚΑΜ) και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς που επανδρώνονται με προσωπικό που αποσπάται από τις υπηρεσίες επιπέδου Τμήματος ή Σταθμού, έχει ως αποτέλεσμα να αποδεκατίζονται κυρίως τα Αστυνομικά Τμήματα (Τάξης – Τροχαίας – Ασφάλειας) τα οποία με μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να τους αφαιρείτε κάποιο αστυνομικό έργο, καθόσον αδειάζουν από προσωπικό.
     Με την ευκαιρία της επικείμενης αναδιάρθρωσης και εφ' όσον θέλουμε αυτή να έχει χαρακτήρα ουσιαστικό, να λύσει και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα φρονούμε ότι όσον αφορά την περιοχή μας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι κατατεθειμένες προτάσεις μας και να τηρηθούν τα ακόλουθα.
Ø Άμεση επιστροφή στην Δ.Α.Αργολίδας των 51 οργανικών θέσεων που κατήργησε η εφαρμογή του Ν.4249/14.
Ø Επανακαθορισμό των οργανικών θέσεων της Δ.Α.Αργολίδας με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης πέρα των 300 θέσεων.
Ø Ισομερή και δίκαιη κατανομή των βαρών του προσφυγικού, σχετικά με την φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Κορίνθου και την συμμετοχή όλων των αστυνομικών δυνάμεων της περιφέρειας Πελ/σου αλλά και των γειτονικών.
Ø Ανεύρεση μόνιμης λύσης στην φύλαξη του  ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ με ταυτόχρονη απεμπλοκής όλων των ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων από αυτό.
Ø Όλες οι αστυνομικές δράσεις που εκδηλώνονται με χρήση αστυνομικών ομάδων να αποκτήσουν ξεχωριστά αριθμητικά δεδομένα ως προς την στελέχωσή τους για κάθε μία από αυτές, ώστε να δοθεί τέλος στην αφαίμαξη των λοιπών αστυνομικών υπηρεσιών.
Ø Η ίδρυση νέων υπηρεσιών να πραγματοποιείται με νέες οργανικές θέσεις πέρα των καθορισμένων της Δ/νσης.
     Κύριε Υπουργέ,
     Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, θεωρούμε ότι θα ευαισθητοποιηθείται και θα συμβάλλεται στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εργασιακός χώρος και με όπλο την επικείμενη αναδιάρθρωση να παρθούν οι δέουσες αποφάσεις που θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα χρήσιμα για την υπηρεσία, τον αστυνομικό και τον πολίτη, καθώς η ασφάλεια είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε για την εξασφάλισή της.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο  ΓΕΝ.                                                                                                                                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                                 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                                                                                                                      ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.