6/24/2016 09:15:00 μ.μ.
0
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα τις διαμαρτυρίες πληγέντων παραγωγών από χαλαζόπτωση λόγω μικρών αποζημιώσεων σε σχέση με το εύρος της ζημιάς.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με καταγγελίες, παραγωγοί που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα ή άλλες αποζημιώσιμες αιτίες, αναγκάζονται να μπαίνουν σε μια διαδικασία γραφειοκρατική και κοστοβόρα για αυτούς  προβαίνοντας σε ενστάσεις επί των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ θεωρώντας ότι οι ζημιές υποεκτιμούνται, όπως στην περιοχή της Χούνης Αργολίδας που επλήγη πέρυσι από χαλάζι.
Καθώς η διαδικασία αυτή προσθέτει μία ακόμη ταλαιπωρία στους αγρότες που ήδη δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται και η εικόνα του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς και αποθαρρύνονται από το να καταβάλλουν τα ασφάλιστρά τους όταν βλέπουν ότι παρά την ασφάλιση που καταβάλλουν, η αποζημίωση που λαμβάνουν είναι κατά πολύ μικρότερη της ζημιάς της παραγωγής τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Πώς θα λυθεί το ζήτημα που δημιουργείται από τις μικρές αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι πληγέντες παραγωγοί σε σχέση με το εύρος της ζημιάς που υφίστανται”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.