6/30/2016 05:47:00 μ.μ.
0

Χθές 29 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.κ. Γιαννόπουλου και κ. Κωστακιώτη, στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.
Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο εκτελών χρέη Διοικητή Γ.Ν. Αργολίδας κ. Χρονόπουλος Κων/νος, η εκτελούσα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου κ. Παναγοπούλου Γεωργία, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι Κ.Υ. Κρανιδίου και Λυγουριού κ. Μαχαίρας και κ. Μιχαήλ, καθώς και οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι ΠΕΔΥ Άργους και Ναυπλίου κ. Παναγάκης και κ. Πομώνης, με αντικείμενο της πρόσκλησης «Η αναδιοργάνωση λειτουργίας Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων δομών Ν. Αργολίδας, για την καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό».
Σε αυτό το πλαίσιο έγινε παρουσίαση, εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, των προτάσεων – αλλαγών που αφορούν τον Χάρτη Υγείας του Νομού Αργολίδας.
Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα γίνουν παρεμβάσεις στην χωροταξιακή κατανομή των θέσεων του ιατρικού προσωπικού των ΠΕΔΥ και των Κ.Υ., για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.
Όσον αφορά την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας υπήρξε ενημέρωση ότι προχωράει η διαδικασία αναμόρφωσης – τροποποίησης του νέου Οργανισμού του Γ.Ν. Αργολίδας. Ο νέος Οργανισμός θα δώσει τη δυνατότητα στην 6η ΥΠΕ και περαιτέρω στο Υπουργείο Υγείας με παρεμβάσεις για ενοποίηση Κλινικών, Τμημάτων και Υπηρεσιών, με στόχο πάντα τη λειτουργία ενός Νοσοκομείου σε δύο Κτίρια.  
Περί τα μέσα Ιουλίου 2016 θα αποσταλεί από την 6η ΥΠΕ σχέδιο – πρόταση, προς διαβούλευση από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.
Κατά την επίσκεψη έγινε μια ουσιαστική συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε Δομή Υγείας χωριστά και διεφάνει ότι χρειάζεται βελτιώσεις ο Χάρτης Υγείας στο Νομό Αργολίδας.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
α.α.
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.