6/14/2016 07:38:00 μ.μ.
0

H Eurobank προωθεί το Digital Transformation στις θυγατρικές της σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία και Ουκρανία, υιοθετώντας Νέες Πλατφόρμες Υποδομών και Μοντέλο Εξυπηρέτησης Πληροφορικής σε συνεργασία με την Accenture, στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας

Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής  Διευθύνων  Σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank ErgasiasΑ.Ε. (δεξιά) και ο κ. Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director Accenture Financial Services (αριστερά) κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Η Eurobank προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις τεχνολογικές της λειτουργίες και να προχωρήσει σε ψηφιακή μετάβαση, υιοθετεί μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα, που θα της παρέχει η Accenture (NYSE: ACN) στο πλαίσιο 10ετούς συμφωνίας συνεργασίας, για τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουκρανία. Η συμφωνία αφορά υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS) οι οποίες θα υποστηρίζουν τις βασικές λειτουργίες των τεσσάρων θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου  Eurobank, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βασικά τραπεζικά προϊόντα όπως, καταθέσεις και δάνεια, online banking, επεξεργασία συναλλαγών και υπηρεσίες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Με αυτή τη συνεργασία, η Eurobank και η Accenture ενδυναμώνουν την μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία τους στο χώρο των Υποδομών Πληροφορικής και Επεξεργασίας Δεδομένων, με στόχο να διευκολύνουν  την ανάπτυξη και το πρόγραμμα Ψηφιακής Μετάβασης του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, η Accenture θα παρέχει υπηρεσίες τεχνολογικής μετάβασης σε υποδομές νέας γενεάς. Η Accenture παρέχει Συμβουλευτικές και Outsourcing Υπηρεσίες στην Eurobank για περισσότερα από 15 χρόνια. Η νέα συμφωνία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και να μειώσει ταυτόχρονα τα λειτουργικά κόστη των υποδομών που παρέχονται στις θυγατρικές Τράπεζες του Ομίλου.

“Η ανανέωση και ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής του Ομίλου μας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας αξιοποιώντας την τεχνολογία στην υλοποίηση  του προγράμματος Digital Transformation σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Accenture είναι ο συνεργάτης μας σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα στις νέες συνθήκες διεθνώς», δήλωσε ο κος Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank Ergasias Α.Ε.

«Με το έργο αυτό, η Eurobank λειτουργεί διορατικά εν όψη της ψηφιακής εποχής», δήλωσε ο Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director Accenture Financial Services. «Η λογική της παροχής υποδομών τεχνολογίας ως υπηρεσία (IaaS) μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν το τεχνολογικό κόστος, να ενισχύσουν την αυτοματοποίηση και να κάνουν το κρίσιμο βήμα προς νέες ψηφιακές καινοτομίες, άμεσα αλλά και στο μέλλον.»


Σχετικά με την Accenture
Η Accenture αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και λύσεων σε θέματα στρατηγικής, συμβουλευτικής, ψηφιακών μέσων, τεχνολογίας και λειτουργιών. Συνδυάζοντας μοναδική εμπειρία και εξειδικευμένες δεξιότητες σε περισσότερους από 40 κλάδους και σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες -υποστηριζόμενη από το μεγαλύτερο delivery network στον κόσμο- η Accenture δραστηριοποιείται στο σημείο τομής των επιχειρήσεων με την τεχνολογία, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να δημιουργήσουν βιώσιμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders). Απασχολώντας περίπου 373.000 εργαζομένους που εξυπηρετούν πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες, η Accenture προωθεί την καινοτομία με στόχο να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ζει και λειτουργεί. Επισκεφτείτε μας στον ιστότοπο www.accenture.com

Σχετικά με την Eurobank
Ο όμιλος Eurobank είναι ένας δυναμικός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε οκτώ χώρες, σύνολο ενεργητικού €72,9 δισ. και ανθρώπινο δυναμικό 17.000 εργαζόμενους.
Με συνολικό δίκτυο άνω των 970 σημείων εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Όμιλος παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Στην Ελλάδα, η Eurobank είναι ένας από τους τέσσερεις πυλώνες του τραπεζικού συστήματος. Με δύο διακριτά δίκτυα λιανικής, το Δίκτυο Eurobank και το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξειδικευμένα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, ανεξάρτητο δίκτυο private banking και ηλεκτρονικά δίκτυα, η φιλοσοφία του Ομίλου εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στο πελατολόγιό της.
Ο Όμιλος επίσης διατηρεί στρατηγική θέση στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, διακρίνεται στον τομέα διαχείρισης περιουσίας στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο και το Λονδίνο, ενώ έχει παρουσία και στην Ουκρανία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurobank.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.