7/09/2016 06:37:00 μ.μ.
0
Ανδριανός στη Βουλή: Άμεσα να ξεκινήσουν έργα συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και αποκατάστασης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο
Μετά και την πρόσφατη πτώση τμήματος της τοιχοποιίας κατά την ώρα του εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρ. Μπαλτά με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης έργων συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και αποκατάστασης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Με νέα Ερώτησή μου, και ύστερα από την πρόσφατη πτώση τμήματος της τοιχοποιίας κατά την ώρα του εσπερινού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επανέρχομαι στο ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης άμεσης έναρξης έργων συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Στον Ιερό Ναό, κτίσμα του 16ου αιώνα, έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ρωγμές στις κολόνες του καθολικού με τις σιδερόβεργες να έχουν διαβρωθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό, τμήματα από τις αγιογραφίες να έχουν υποστεί ζημιές από την υγρασία, ενώ εξωτερικά τα κεραμίδια της στέγης έχουν σπάσει και το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό του ναού. Δεδομένης της έκτασης της φθοράς, υπογραμμίζω εμφατικά ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς παρέμβαση για την ενίσχυση της στατικότητας του μνημείου ο κίνδυνος περαιτέρω ζημιών αλλά  και ατυχήματος εντείνεται σημαντικά.

Ακόμη, θέτω εκ νέου την ανάγκη άμεσης συντήρησης του παραπλήσιου ενετικού κτηρίου καθώς λόγω των υφιστάμενων εκτεταμένων φθορών, υφίσταται και εκεί σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.


Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την έναρξη έργων συντήρησης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και αποκατάστασης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.