7/06/2016 06:46:00 μ.μ.
0Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου στο χθεσινό Δ.Σ του Δήμου Άργους Μυκηνών, τέθηκε σε ψηφοφορία ψήφισμα,  το οποίο αφορά σ το διαφαινόμενο κλείσιμο και την μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου Άργους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κατά την εισήγηση  του , το κλείσιμο του υποθηκοφυλακείου, θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες αλλά και στον ευρύτερο τομέα των επαγγελματιών οι οποίοι ασχολούνται με  αγοραπωλησίες ακινήτων , αγωγές ,υποθήκες κλπ. Επίσης επισήμανε πως, δεν επιφέρει τίποτα θετικό τον κρατικό μηχανισμό το κλείσιμο του υποθηκοφυλακείου καθώς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και δια τούτο δεν συντρέχει κανένας λόγος για την κατάργηση του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κατά την συνεδρίασή του της 5ης Ιουλίου 2016, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το διαφαινόμενο κλείσιμο και την μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου Άργους:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους - Μυκηνών εκδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στο διαφαινόμενο κλείσιμο και την μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου Άργους. Το υποθηκοφυλακείο Άργους ουδεμία επιβάρυνση δεν επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτει ένα σημαντικότατο αρχείο για τις ιδιοκτησίες των πολιτών στο σύνολο του Δήμου μας που ανάγονται προ του 1900.
 Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία στις συναλλαγές κυρίως των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, μεσιτών οι οποίοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Με το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την σχεδιαζόμενη κατάργηση και μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Αργολίδος.
Ζητάμε να μην καταργηθεί και να μην απομακρυνθεί από την  έδρα του Δήμου μας.
Το παρόν να διαβιβαστεί στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στους βουλευτές του Νομού μας για ενημέρωση και για περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους τους.
Αφού συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο Δήμαρχος
Ο Πρόεδρος
Τα Μέλη
Δ. Καμπόσος
Κ. ΜπέγκοςΑκριβές Απόσπασμα
Άργος 6-7-2016
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Κων/νος Μπέγκος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.