7/06/2016 01:20:00 μ.μ.
0
Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου μέσω της μετατροπής της σε ΔΙΕΚ ενηλίκων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη με θέμα την ανάγκη διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου μέσω της μετατροπής της σε ΔΙΕΚ ενηλίκων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
"Με την παρούσα Αναφορά σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο της Διευθύντριας της ΣΕΚ Επιδαύρου στο οποίο εκτίθενται οι σοβαροί λόγοι για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου μέσω της μετατροπής της σε ΔΙΕΚ ενηλίκων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δυνατότητα που παρέχεται ρητά από τον σχετικό νόμο 4386/2016 άρθρο 66 παράγραφος 16α.
Δεδομένης της σημασίας της Σχολής για την κατάρτιση νέων ανθρώπων της περιοχής σε περιζήτητες ειδικότητες που συνδέονται οργανικά με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας (Μελισσοκομία, Τυροκομία-Γαλακτοκομία όπου έχει εγκριθεί η δαπάνη για την δημιουργία ενός μικρού, πρότυπου τυροκομείου στην Σχολή – δαπάνη που σύμφωνα με την εκτίμηση της ΣΕΚ η οποία έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ανέρχεται στις 15000 ευρώ συν ΦΠΑ, Λιθοξοϊα-Λιθοχαρακτική, Κοπτική-Ραπτική που ιδρύθηκε ύστερα από την πρόσφατη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου, και σχεδιαζόμενη ειδικότητα Αγροτουρισμού), σας καλώ να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ Ενηλίκων ώστε να λειτουργήσει κανονικά στην επόμενη εκπαιδευτική χρονιά".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.