7/19/2016 09:24:00 π.μ.
0

ΕΙΣΠΡΑΚΤΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά την γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη στην 6385/23-6-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων  ζητώντας τα στοιχεία των εταιριών (εισπρακτικών, πιστωτικών ιδρυμάτων, παρόχων τηλεπικοινωνίας)   για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις προστίμων, καθώς και το αν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα αυτά.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Στην 73744/12-7-2016 γραπτή σας Απάντηση στην προηγούμενη σχετική  6385/23-6-2016 Ερώτηση που είχα καταθέσει με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών εισπρακτικών εταιρειών, αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι:
“Ειδικότερα, έχουν υποβληθεί για το έτος 2015 τετρακόσιες σαράντα οκτώ (448) καταγγελίες και όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι καταγγελίες ανήλθαν στις διακόσιες ενενήντα (290). Σε όσες εξ αυτών μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και διαπιστώθηκε παράβαση των διατάξεων του ως άνω νόμου, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 475.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα έχουν εκδοθεί:
-αποφάσεις προστίμων συνολικού ύψους 220.000 ευρώ σε επτά εταιρίες εγγεγραμμένες στο Μητρώο,
-αποφάσεις προστίμων συνολικού ύψους 250.000 ευρώ σε τρία πιστωτικά ιδρύματα
-απόφαση σε έναν πάροχο τηλεπικοινωνίας (σύνολο 5.000 ευρώ)”.
Κατόπιν αυτού,

Ερωτάται ο Υπουργός:

1)      Ποιες είναι οι επωνυμίες των εταιριών (ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, πιστωτικά ιδρύματα, και παρόχου τηλεπικοινωνίας) για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι ως άνω αποφάσεις προστίμων και αν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα αυτά.

Και ζητείται να κατατεθούν αρμοδίως στη Βουλή των Ελλήνων τα έγγραφα των ως άνω αποφάσεων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.