7/14/2016 06:40:00 μ.μ.
0
Κ.Υ.ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ
Ανδριανός: Άμεσα να ακυρωθεί η απόφαση αφαίρεσης βιοχημικού αναλυτή από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής η εφαρμογή της απόφασης αφαίρεσης βιοχημικού αναλυτή από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Με την υπ' αριθμό πρωτοκόλλου 4470/11-7-2016 Απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας παραχωρείται προσωρινά ένας βιοχημικός αναλυτής Medilyzer BT από το ΠΕΔΥ – ΚΥ Λυγουριού στο ΠΕΔΥ – ΜΥ Τρίπολης.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Λυγουριού με τη δημιουργία κενών σε ιατρικό προσωπικό και απαραίτητων αναλώσιμων υλικών για την οποίων τα μέλη του προσωπικού αναγκάζονται ακόμη και να συνεισφέρουν από δικά τους χρήματα, έλλειψη επαρκούς αριθμού οδηγών ενώ τα ασθενοφόρα βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, καθώς έχουν καταγράψει σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα το καθένα, και δεν διαθέτουν καν κλιματισμό, προβλήματα που επανειλημμένα έχω επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με παρεμβάσεις μου.

Κατόπιν αυτού, και με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής οι οποίες πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Αν θα αναλάβει άμεσα τις προσήκουσες ενέργειες για την ακύρωση της ως άνω απόφασης για την μετακίνηση του βιοχημικού αναλυτή από το ΠΕΔΥ – ΚΥ Λυγουριού στο ΠΕΔΥ – ΜΥ Τρίπολης, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.
2.      Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού στην καθημερινή του λειτουργία”.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.