7/11/2016 05:09:00 μ.μ.
0
Ανδριανός στη Βουλή: Η Κυβέρνηση αποστραγγίζει την ρευστότητα από την πραγματική οικονομία παρακρατώντας ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ έναντι μελλοντικών οφειλών
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη με θέμα την αποστράγγιση της ρευστότητας από την παρακράτηση ενισχύσεων από ΕΣΠΑ έναντι μελλοντικών οφειλών.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Όπως πληροφορήθηκα, σε δικαιούχους ενταγμένους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ανακαίνιση τουριστικών δωματίων δεν καταβλήθηκε η τελική δόση της σχετικής ενίσχυσης αλλά παρακρατήθηκε έναντι μελλοντικών φορολογικών οφειλών, ακόμη και σε δικαιούχους οι οποίοι είναι απόλυτα συνεπείς χωρίς από πλευράς τους καμία καθυστέρηση στην καταβολή οφειλών ή ρύθμιση χρεών στην εφορία.

Το παράλογο αυτής της εξέλιξης, που αφαιρεί ρευστότητα από την πραγματική οικονομία σε μία συνθήκη εξαιρετικά δύσκολη για τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, καταδεικνύεται από τις συνέπειες που θα είχε η καθολική εφαρμογή αυτής της πρακτικής, όπου λόγου χάρη φορείς όπως το ΙΚΑ  ή άλλοι οργανισμοί να παρακρατούν ομοίως από τους επαγγελματίες έναντι “μελλοντικών εισφορών”.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.      Ποια είναι η λογική βάσει της οποίας παρακρατούνται ποσά από ενισχύσεις έναντι μελλοντικών οφειλών ακόμη και σε απόλυτα συνεπείς δικαιούχους αποστραγγίζοντας από ρευστότητα την πραγματική οικονομία.
Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα αυτή την παράλογη πρακτική που συνιστά ακόμη ένα χτύπημα στην υγιή μικρή επιχειρηματικότητα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.