7/22/2016 06:06:00 μ.μ.
0


Την ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2015 καθώς και του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, η επικεφαλής της Αρχής, Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Μαρία Παπασπύρου, παρουσία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντωνίου Συρίγου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την παρακολούθηση και αξιολόγηση του έργου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όλων των ιδιαίτερων Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, καθώς και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης.
«Έχετε να διαδραματίστε έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και ως προς τη δημόσια διοίκηση» ανέφερε ο κ. Βούτσης και εξέφρασε την ελπίδα να βελτιωθεί περαιτέρω το έργο της Αρχής «σε μια κρίσιμη στιγμή που ο κόσμος απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη, απαιτεί η Δικαιοσύνη που κάνει καλά τη δουλειά της να την κάνει ακόμα καλύτερα, όπως και η Κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή. Ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις γιατί έχει υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία έξι χρόνια» σημείωσε.
«Ο σκοπός είναι να λειτουργούμε προληπτικά, για να μην φτάνουμε σε κατασταλτικές ενέργειες» είπε η κ. Παπασταύρου και τόνισε πως το Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου έχει συνδράμει στο να «τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι». «Ήταν απολύτως αναγκαίο και χρήσιμο» προσυπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.